Atnaujintas 2008 m. spalio 15 d.
Nr. 78
(1671)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Tūnoti tinginystėje ir tylėti nevalia

Straipsnio „Molotovo-Ribentropo vamzdis Baltijoje“ („XXI amžius“, 2008, Nr. 72) autorius Vilius Bražėnas teigia, kad „daugelis lietuvių, kaip ir kitų, net pasaulį į bėdas įklampinančių valstybių piliečių, yra valstybiniai tinginiai. Tokie tikisi, kad jų pilietinę prievolę, net liečiančią jų vaikų ateitį, atliks kiti jų valstybės ar net kitos valstybės, piliečiai“.

Iš tikrųjų Rusijos ir Vokietijos sandoris tiesti dujotiekį į Vokietiją Baltijos dugnu kelia grėsmę ne tik jūros, bet ir Baltijos šalių nacionaliniam saugumui. Juk siekdama apsaugoti dujotiekį Rusija militarizuos jo „aplinką“, t. y. pačią Baltiją, o ekonominė priklausomybė nuo Rusijos ar Vokietijos, nei su viena iš kurių „obuoliauti“ praeityje drauge nesisekė, tik padidės. Nors Vokietija yra ES narė, ji vienašališkai, be Baltijos šalių pritarimo sudarė išdavikišką sandorį – atvirai, jau be slaptųjų protokolų.

Kurtinius medžioja per jų vestuves, nes jie per savo skardų burbuliavimą negirdi medžiotojų šūvių. Įžvalgus, turtingą patirtį turintis tarptautinės politikos analitikas Vilius Bražėnas geba atmesti kurtinių burbuliavimo foną ir matyti bei girdėti tai, ko nepastebi ir negirdi mūsų valdžiose esantys politikai. Ir blogiausia yra tai, kad jie į V. Bražėno  įžvalgas nereaguoja.

Lietuvoje garsiai burbuliuojama dėl atominės elektrinės reikalų, dėl Seimo rinkimų, dėl tarp jaunimo augančio nusikalstamumo bei kitokių, su nacionaliniu saugumu nesusijusių dalykų, tačiau nekreipiamas deramas dėmesys ir neprotestuojama visu balsu prieš naują, nusikalstamą, prilygstantį Molotovo-Ribentropo paktui sandorį. Todėl ir peršasi išvada, kad pati Lietuva tą sandorį maskuoja.

Ko nemato ir į ką nereaguoja valdžioje esantys politikai, turėtų visu balsu prabilti visuomenė. Tūnoti tinginystėje ir tylėti nevalia.

Algimantas Zolubas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija