Atnaujintas 2008 m. spalio 15 d.
Nr. 78
(1671)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Pasitarnaukime  Lietuvai

Mes susirinkome iš Sibiro glūdumų, Kazachstano stepių, Uralo kalnų, nuo Ledjūrio krantų, iš partizanų žeminių, Baltijos kelio ir Sausio 13-osios barikadų apsvarstyti susidariusią padėtį ir pasirūpinti Lietuvos ateitimi.

Čia susirinkome tie, kurie su Sąjūdžiu traukėme komunizmo vergovės grandines, pasmerkėme Stalino ir Hitlerio pasaulio užkariavimo doktrinas, atkūrėme ir apgynėme Nepriklausomybę. Mes stovėjome Baltijos kelyje su savo sesėmis Estija ir Latvija, kovojome Sausio barikadose ir Nepriklausomybės gynimo frontuose, laidojome didžiavyrius ir prisiekėme saugoti Nepriklausomybę bei ginti demokratiją. Mes nepamiršome genocido aukų kančių ir netekčių, tėvų ir senolių priesakų.

Mūsų tautos sąmonę dar varžo komunizmo vergovės pančiai ir ideologija. Iš visų pusių komunizmo apologetai, svetimos specialiosios tarnybos ir tautos priešai sėja nesantaikos grūdą, skleidžia melą, niekina Bažnyčią, propaguoja smurtą, prostituciją, kvaišalus, alkoholizmą, niekina lietuvybę. Įvairiausi politikieriai žada aukso kalnus ir svajoja įduoti Lietuvą Rusijai. Į valdžią veržiasi KGB palikuonys ir rezervistų draugai, komunistinės nomenklatūros atstovai, rytų priešiškų valstybių maitinami parankiniai ir kolaborantai.

Mes esame liudininkai, kaip šimtai tūkstančių maldininkų iš viso pasaulio atkeliavo į Šiluvą paminėti Švenčiausios Mergelės Marijos Apsireiškimo Šiluvoje 400 metų jubiliejų. Mes, Marijos žemės vaikai, meldėmės, prašėme Jos paramos ir paguodos. Laikykimės Katalikų Bažnyčios skiepijamų moralės vertybių ir patarimų.

Mes žinome, kad politiniai kaliniai ir tremtiniai, partizanai, krikščionys demokratai, Tėvynės sąjunga, tautininkai, vadovaudamiesi Sąjūdžio idėjomis politikoje, socialinės ir sveikatos apsaugos klausimuose, žemės ūkyje ir versle, šeimos, motinos ir vaiko klausimuose, kultūros ir švietimo sistemoje, krašto gynyboje ir tarptautiniuose santykiuose gynė tautos interesus. Mes tikime, kad jie ir ateityje laikysis šių nuostatų.

Vilniaus sąjūdininkų konferencijos pirmininkai
 L. Kerosierius,
 H. Martinkėnas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija