Atnaujintas 2008 m. spalio 24 d.
Nr. 81
(1674)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate 

Rožinio maldos, atlaidai, susitikimai

Susitikime su Telšių vyskupu
netrūko jaunimo

Šilalė. Prasidėjus spaliui – Rožinio kalbėjimo mėnesiui – aktyviai ir nuoširdžiai į Rožinio kalbėjimą įsijungė parapijos tikintieji.

Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčia spalio 5-ąją, sekmadienį, šventė šios bažnyčios titulinius Šv. Pranciškaus Asyžiečio atlaidus. Kaip ir kasmet, į juos susirinko minios tikinčiųjų. Džiugu, kad tarp suaugusiųjų matėsi ir nemažai jaunimo, netgi šeimų su atžalomis ant rankų... Kadangi ateinančiais metais Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčia švęs savo šimtmetį, šios bažnyčios dekano klebono kun. S. Toleikio iniciatyva įtemptai ruošiamasi jubiliejui. Tikintieji, atvykę į atlaidus, turėjo garbės įeiti pro ką tik padarytus naujus puošnius metalinius šventoriaus vartus. Akį džiugino baigiami dažyti šventoriaus tvoros stulpai, renovuojami lauko suolai – tai parapijiečių ir geradarių parama, už kurią kun. S. Toleikis dėkojo per atlaidus. Šventoriuje, prie centrinio įėjimo į bažnyčią, vietoj seno, sutrūkinėjusio medinio kryžiaus pastatytas naujas, dar gražesnis ir didingesnis. Šio kryžiaus iniciatorius – ilgametis Šilalės bažnyčios zakristijonas Jonas Masidunskis, medieną kryžiui dovanojo Kaltinėnų girininkijos girininkas Vaclovas Dabulskis. Kryžių ketinama šventinti  lapkričio pradžioje.


Panevėžio vyskupijoje

Biržų dekanate

Atlaidai koplyčioje 

Vabalninko klebonas Biržų dekanas
g. kan. Povilas Miškinis
su Šukionių kultūros namų
vadovės Nijolės Šatienės
įteikta Jėzaus Širdies statula

ŠUKIONYS. Vabalninko parapija tolimesniuose kaimuose turi keletą koplyčių su kapinėmis. Rugsėjo 20 dieną į Šv. apaštalo evangelisto Mato atlaidus Šukionių koplyčioje rinkosi aplinkinių kaimų gyventojai. Ši vietovė yra Vabalninko, Krinčino, Gulbinėnų parapijų sandūroje. Tą dieną čia šv. Mišias aukojo Vabalninko parapijos klebonas, Biržų dekanas g. kan. Povilas Miškinis. Klebonas, dėkodamas tikintiesiems, sakė nesitikėjęs tokio gausaus žmonių dalyvavimo pamaldose. Kartu pakvietė visus su savo lauknešėliais atvykti į Šukionių bendruomenės kultūros namus pietums.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija