Atnaujintas 2008 m. spalio 31 d.
Nr. 82
(1675)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Primadonai maloniausia dainuoti bažnyčiose

Bronius VERTELKA

Regina Juškienė (viduryje) dainavo
su vokaline grupe „Camerata“

Spalio 18-ąją Panevėžio dailės galerijoje skambėjo operų arijos, ištraukos iš operečių, romansai, liaudies dainos. Šis vakaras buvo skirtas Panevėžio primadonos Reginos Juškienės kūrybinio darbo 25-mečiui. Vakare solistei talkino Lietuvos operos ir baleto teatro solistė Eugenija Klivickaitė, su kuria ji draugavo visus penkerius mokslo anuometėje konservatorijoje metus.

Vytauto Mikalausko menų mokyklos vokalo mokytoja R. Juškienė yra dainavusi daugelyje pasaulio šalių, bet maloniausia jai dainuoti bažnyčiose, o sunkiausia – savame krašte. Ji itin mėgsta lietuvių liaudies dainas ir operų arijas bei Čaikovskio, Tanejevo, Rachmaninovo romansus.

Regina augo Pagėgiuose, jos šeimoje muzika visada užėmė svarbią vietą. Tėvo giminėje buvo muzikantų, motinos – dainininkų. Vaikystėje Reginai ypač patiko daina „Pirkite mano žibuokles“, šią plokštelę ji dažnai leisdavo. Patarta giminaitės, mergina išvažiavo į Klaipėdoje vykusią perklausą. Dvidešimtmetei čia buvo patikėtas vaidmuo D. Verdžio operoje „Traviata“. Uostamiestyje ji dainavo ir mokėsi muzikos, vėliau studijavo Vilniaus konservatorijoje. 1987 metais Lietuvos operos ir baleto teatre Regina gavo Eglės vaidmenį V. Klovos operoje „Pilėnai“ ir pradėjo dirbti Panevėžio J. Švedo aukštesniojoje pedagoginėje muzikos mokykloje.

„Su Regina labai lengva dirbti“, – tikino vokalinio kvarteto „Bel Canto“ vadovas Gintaras Kerbedis. R. Juškienė dainavo ne tik su „Bel Canto“, bet ir su vokaline grupe „Camerata“. „Šios grupės dainininkės man kaip seserys, su jomis bendrauju gal 12 metų „,– sakė R. Juškienė.

Vakaro metu dainavo panevėžiečiai dainininkai Virgilijus Valuntonis, Vaidas Dzežulskis, saksofonu grojo Arūnas Viduolis, solistę sveikino miesto meras Povilas Vadopolas, įteikęs padėką, o V. Mikalausko menų mokyklos direktorė Emilija Krikščiūnaitė pasveikinti vokalo mokytojos atėjo su grupe bendradarbių.

Panevėžys
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija