Atnaujintas 2008 m. spalio 31 d.
Nr. 82
(1675)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Prisiminimų diena

Spalio 11-oji – Eucharistinio Jėzaus seserų kongregacijos įkūrimo diena, minima jau 61-erius metus. Spalio 14-oji – Kongregacijos steigėjo Tėvo Pranciškaus Masilionio, SJ, mirties data, Sidabrave minima jau 28-ąjį kartą. Šventė prasidėjo rožinio malda, kuriai vadovavo iš Šiluvos atvykę penki Kauno kunigų seminarijos propedeutinio kurso auklėtiniai su savo vadovu. Šv. Mišias aukojo Smilgių klebonas apaštališkasis protonotaras Bronius Antanaitis, koncelebravo Sidabravo, Baisogalos klebonai, jėzuitas kun. Ladislovas Baliūnas iš Kauno, kun. Rimantas Baltrušaitis iš Šiluvos. Pamokslą sakė Šeduvos klebonas.

Baigiantis šv. Mišioms, apaštališkąjį protonotarą B. Antanaitį, spalio pabaigoje švenčiantį 60 kunigystės metų jubiliejų, sveikino Sidabravo klebonas ir parapijiečiai. Jubiliatas pasidžiaugė kunigystės pašaukimo dovana, prisiminė, kaip dėl neįtikimo sovietinei valdžiai teko keisti vyskupiją, „patirti ir šalto, ir karšto“, o dirbti teko net penkiose vyskupijose įvairiose pareigose.

Prie t. Masilionio kapo meldėsi ir Palėvenės parapijos atstovai, nes ten kadaise labai sunkiomis sąlygomis darbavosi kun. P. Masilionis, atstatė sudegusią bažnyčią. Sako, jog kun. P. Masilionis kiekvieną iš toliau atvykusį stengdavosi pavaišinti duona ir sviestu. Ar galima tikėtis, kad kun. P. Masilionis bus paskelbtas šventuoju? Reikia tikėtis patirti stebuklų – taip mus orientuoja jėzuitai. Melskime Viešpatį stebuklų per tėvo P. Masilionio užtarimą, o kai tai patirsime – netylėkime. Taigi, aktyvumo maldoje!

Inesė Ratnikaitė

Sidabravas, Radviliškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija