Atnaujintas 2008 m. spalio 31 d.
Nr. 82
(1675)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Konferencija apie krikščioniškąsias vertybes

Kazimieras Dobkevičius

Tarptautinės mokslinės
konferencijos dalyviai

Spalio 24 dieną Kaune S. Šalkauskio ir Kolpingo kolegijos suorganizavo bendrą tarptautinę mokslinę-praktinę konferenciją „Krikščioniškosios vertybės postmodernioje visuomenėje“. Konferencijai pirmininkavo doc. dr. Klara Katilienė ir Aivaras Krasuckas, dalyvius sveikino S. Šalkauskio kolegijos direktorius kun. Arvydas Kasčiukaitis, Minsko-Mogiliovo arkivyskupas dr. Tadeušas Kondrusievičius, Vilniaus universiteto prof. hab. dr. Vilija Targamadzė, Kauno Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas dr. Antanas Bagdonas bei Kovo 11-osios akto signataras Algirdas Patackas.


„Caritas“ Slaugos projekto savanorius suvienijo malda

„Caritas“ Slaugos projekto
savanoriai iš Vilniaus, Kauno
ir Panevėžio Kryžių kalne

Spalio 26 dieną apie 50 „Caritas“ Slaugos projekto savanorių iš Vilniaus, Kauno ir Panevėžio surengė išvyką į Kryžių kalną. Šios tikslinės projekto savanorių grupės, dirbančios su senais ir pagyvenusiais, vienišais ir sergančiais žmonėmis, yra vadinamos Saulės grupėmis. Pasak Projekto koordinatorės Jūratės Matikovienės, pavadinimas atspindi ir šių grupelių darbo paskirtį – padėti tiems, kurie yra vieniši bei sergantys ir savo veikla praskaidrinti senų žmonių gyvenimą.


Socializmas, kapitalizmas ir Bažnyčios socialinis mokymas

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

„Lietuvos Caritas“, pagal parengtą projektą gavęs paramą iš vokiečių katalikų solidarumo su Rytų ir Vidurio Europos žmonėmis akcijos „Renovabis“, pradėjo socialinių seminarų ciklą. Projekto tikslas – žadinti žmonių jautrumą socialiniams klausimams, perteikti Katalikų Bažnyčios socialinio mokymo žinias, supažindinti su Bažnyčios socialinėmis politinėmis nuostatomis. Kaip sakė „Lietuvos Caritas“ vadovas kun. Robertas Grigas, į seminarus aktyviausi Lietuvos žmonės kviečiami susipažinti, kaip kurti teisingesnę, solidaresnę, krikščioniškomis vertybėmis gyvenančią visuomenę.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija