Atnaujintas 2008 m. lapkričio 5 d.
Nr. 83
(1676)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Paveikslai, teigiantys meilę gyvenimui

Rūta AVERKIENĖ

Dailininkas Albertas Lisovskis

Varėnos kultūros centro parodų salėje atidaryta varėniškio Alberto Lisovskio tapybos darbų paroda, kurioje menininkas pristatė dvidešimt tris paveikslus, sukurtus per pastaruosius metus.

Kūrybos darbų parodos šiandien nieko nebestebina – jų Lietuvoje tikrai netrūksta. Tačiau kūrybos darbų, kuriuos kuria neįgalūs žmonės, parodos rengiamos tikrai retai. Po automobilio avarijos jauną vyrą lemtis įkalino invalido vėžimėlyje, bet džiugu, kad dvasia liko sveika, todėl šiandien galime džiaugtis jo darbais.

Varėniškis, trisdešimt penkerių metų savamokslis dailininkas Albertas Lisovskis į parodos atidarymą susirinkusiems varėniškiams kukliai prasitarė, kad norėjosi į jo paveikslus žiūrintiems žmonėms parodyti bent dalelę sodresnio, ryškesnio pasaulio, ypač dabar, kai tokios pilkos rudenio dienos. „...Gyvenu toks, koks esu dabar, tarp gėlių, saulės... tarp visko, kas mus supa. Ir bandau save reabilituoti tapybos darbais, nes tik tapyba padeda man atsipalaiduoti ir užsimiršti... O ir kitiems galiu parodyti savo mintis, fantazijas, tai, ką jaučiu piešdamas. Todėl ir nusprendžiau surengti savo darbų parodą, kad kiekvienas galėtų savaip įvertinti mano darbus ir atskleisti tai, ko galbūt aš pats savo darbuose nepastebėjau...“, – sakė autorius. Todėl ir paroda vadinasi „Fantazijų paletė“.

Apie autoriaus optimistišką požiūrį į jį supantį pasaulį, nepalaužiamą žmogaus dvasios stiprybę ir meilę gyvenimui bei žmonėms byloja dauguma jo darbų, kuriuose atsiveria viliojantys toliai, savitai pamatyta mus supanti aplinka, nuostabūs gamtos vaizdai.

Parodoje pristatyti paveikslai piešti ant drobės akrilo dažais. Iš viso Albertas yra nupiešęs jau per šimtą paveikslų, daug jų yra dovanojęs arba pardavęs. Tapybos darbų autorių sveikino ir sėkmingų kūrybinių ieškojimų bei stiprybės gyvenime linkėjo rajono savivaldybės mero pavaduotojas Alvydas Valeiša, varėniškė dailininkė Irena Žukauskienė, artimieji. Paveikslų paroda veiks iki lapkričio mėnesio pradžios.

Varėna
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija