Atnaujintas 2008 m. lapkričio 5 d.
Nr. 83
(1676)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Žvilgsniai į JAV politiką

Vilius BRAŽĖNAS

Rašydamas pora dienų prieš JAV rinkimus bandau ne pranašauti, o apibūdinti JAV prezidentinius rinkimus apskritai ir šiuos išskirtinai. Tam galiu panaudoti patirtį vien balsuojant dešimtyje rinkimų, o keliais atvejais ir agituojant.

Patirtis sako, jog priešrinkiminės apklausos dažnai apgauna „ekspertus“, ypač kai rungiasi baltas ir juodas kandidatai. Kadangi, pasak JAV „liberalų“, yra „politiškai nekorektiška“ pasisakyti prieš juodaodį (kad ir koks jis būtų), atsiliepiantieji į apklausas dažnai meluoja jo naudai. Kita melavimo priežastimi yra paplitęs nepasitikėjimas apklausų rengėjais. Tad neturėtume nustebti, jei nepaisant „už Obamą“ pasisakiusiųjų daugumos laimėtų Mekeinas (McCain).

Kad ir kas iš kandidatų laimės, nuo jo nedaug priklausys JAV vidaus ir užsienio politikos kryptis – tai ne pirmi rinkimai su šūkiu: PAKEITIMAS! Jei būna pakeitimų, jų dydį ir kryptį nustato valdžioje įsitvirtinusių globalistinių pažiūrų klika. Apie ją esu, regis, pakankamai prirašęs.

Kai 1976 metais rinkimus laimėjo demokratas Karteris prieš prezidentu buvusį respublikoną Fordą, šalies padėtį tiksliai apibūdino Floridos universiteto profesorius liberalas Tamas Dajus. Knygoje „Who is running America?“ (Kas valdo Ameriką?)  „pasikeitimus“ nusakęs trumpu sakiniu: „Tai tik kosmetinis pasikeitimas“.

Tad panašiai bus ir šiuo atveju. Tik, žinoma, jei laimėtų Obama, ir Baltuosius rūmus, ir Kongresą valdant tai pačiai partijai, lenininių pažiūrų prezidentas gali padaryti nemažai žalos JAV ir pasaulio žmonių laisvei. Tačiau jau daug žalos padarę prie pasaulinės galios svertų užkulisių stovintys „išmintingi vyrai“ savos galios likimo nepatikės nei kokiam oratoriaus gabumus turinčiam „politiniam pusberniui“, nei politiškai  „drungnam“ Amerikos herojui. Su politiškai tingių ir abejingų JAV piliečių pagalba daug galios taškų yra užgrobusi migloje veikianti valdančioji klika – „isteblišmentas“ (įsitvirtinusieji). Ta klika jau priešrinkiminiuose manevruose paprastai įterpia jos įtakai pasiduodančius kandidatus į abi didžiąsias partijas. Paskui palieka jos pasamdytų smegenų dalyje (politikoje, akademijoje, finansuose, žiniasklaidoje) dviem grupėms varžytis, kuri ateinančius ketverius metus bus arčiausiai valdžios lovio. Deja, yra suręsta „užtvara“ neprileisti mažųjų, ypač antiglobalistinių pažiūrų, partijų. Pavyzdžiui, prieš Bušą (tėvą) dėl Respublikonų kandidatūros į JAV prezidentus kovojęs, gal didžiausias pavergtų tautų draugas Petrikas Bjukenenas tada pareiškė: „Jei aš tapsiu JAV prezidentu, „Naujoji pasaulio santvarka“ sugrius kaip kortų namelis“. Ir šiuose JAV rinkimuose dėl Respublikonų kandidatūros su neaiškios politinės pažiūros Mekeinu grūmėsi aiškiai konservatyvus, griežtas konstitucininkas Kongreso atstovas iš Teksaso Ranas Polas. Tačiau didžioji žiniasklaida sėkmingai nuo balsuotojų nuslėpė jo kampaniją ir programą.

Lygiai sėkmingai slepiama ir vieno advokato Obamai iškelta sensacinga byla JAV federaliniame teisme. Advokatas kaltina Obamą meluojant, jog šis esą gimęs JAV teritorijoje – Havajuose. Advokatas teigia, kad jis yra gimęs Mombosoje, Kenijoje, todėl neturi teisės kandidatuoti nei į JAV prezidentus, nei į viceprezidentus. Man gerai žinomi JAV šaltiniai teigia, kad byla gali pasiekti Aukščiausiąjį Teismą. Todėl jei kaltinamasis laimėtų rinkimus, kiltų JAV konstitucinė krizė.

Vakarų ir Rytų globalistų, visuotinio pasaulinio galios monopolio siekiančių grupių kontroliuojama žiniasklaida daro įtaką ir mūsų politologams. Vienas jų TV debatuose pavadino „nesąmone“ kaltinimą Obamai, kad jis bendrauja su septinto dešimtmečio „amerikiečiu teroristu“: „Obama tada buvo tik 9 metų“. Tačiau jis nebuvo devynmetis, kai to buvusio teroristo, kuris apie 1960 metus planavo susprogdinti Pentagoną, salone buvo suorganizuota kampanija Obamai kandidatuoti į Ilinojaus valstijos Senatą.

Tad mūsų politologams ir piliečiams, kurių neva net 75 procentai esą balsuotų už šį leninuką – svieto lygintoją, būtų pravartu nesivadovauti vien žiniasklaida, kurią kontroliuoja „šlykščiausi elementai“. Jie, pasak popiežiaus Benedikto XV, „ilgisi pasaulinės valdžios“. O Jonas Paulius II sielojosi dėl pasaulinio „materializmo“, kurį gali žmonijai primesti „leninistinis marksizmas“ arba „demokratinis kapitalizmas“.

Tad, gerbiamieji Lietuvos politiniai rabinai ir rašto žinovai, jei jums nesvarbu, ką apie mūsų tautos žudikus bando įspėti tautiečiai, jums privalu suklusti, ką sako net du popiežiai. Ir politologams, ir LR piliečiams praverstų apie JAV sužinoti daugiau, negu skelbia Rytų ar Vakarų globalistų žiniasklaida.

Nejaugi dar kam nors neaišku, kad nuo JAV likimo daug priklauso likimai ir tokių valstybių kaip Lietuva? Autoritetingai kalbantiems apie JAV politiką dera žinoti daugiau, negu mus informuoja Rytų ir Vakarų globalistų valdoma „didžioji“ žiniasklaida. Juk šiandien finansinė krizė dar kartą aiškiai įrodė, kad nuo JAV likimo daug priklauso ir kitų valstybių likimas. T. Džefersonas yra įspėjęs: „Neapsišvietusi tauta negali būti laisva“.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija