Atnaujintas 2008 m. gruodžio 5 d.
Nr. 92
(1685)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Kai esi Dievo pašauktas...

Kunigas Mindaugas Alekna
su grupe Vaitimėnų
parapijos tikinčiųjų

Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio  bažnyčioje vikaro pareigas atliekantis kun. Mindaugas Alekna parapijos tikintiesiems jau gerai pažįstamas. Prieš keletą metų šis  jaunas kunigas, baigęs Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminariją, pirmuosius žingsnius diakonu pradėjo Šilutės dekanato Žemaičių Naumiesčio parapijoje. Gavęs kunigystės šventimus, vikaravo Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčioje, paskui buvo paskirtas kunigo vikaro pareigoms Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Padirbėjęs Šilalėje kartu su šios parapijos klebonu dekanu kan. Petru Merliūnu buvo perkeltas į Skuodą, o paskui vėl sugrąžintas į Šilalę. Dabar jau keletą metų yra Šilalės parapijos klebono dekano kun. Stasio Toleikio pagalbininkas. Be vikaro kun. M. Aleknos, čia dar darbuojasi ir šios vasaros pabaigoje iš Kvėdarnos parapijos į Šilalę atkeltas kun. Kęstutis Motiejaitis.

Šilališkiai kun. M. Alekną vadina tiesiog kunigu Mindaugu, nes jį gerai pažįsta. Be to, kun. M. Alekna yra labai kuklus, nuoširdus. Pasak parapijiečių, kun. M. Alekna itin nuoširdžiai, atidžiai, neskubėdamas išklauso išpažintis. Jį visuomet galima išvysti klausykloje atlaidų metu, o jo aukojamos šv. Mišios būna nuoširdžios, nes pats kunigas giliai tiki jų auka.

Kun. M. Alekna dar aptarnauja ir nuolatinio kunigo neturinčią Vaitimėnų parapiją, esančią Tauragės rajone. Kas sekmadienį važiuoja į šią parapiją aukoti šv. Mišių, rūpinasi visais kitais šios parapijos tikinčiųjų religiniais patarnavimais, rengia Vaitimėnų parapijos jaunimą Pirmajai Komunijai, Sutvirtinimo Sakramentui. Kun. M. Aleknos iniciatyva šioje bažnyčioje įspūdingai švenčiami Vaitimėnų bažnyčios tituliniai Šv. Kryžiaus Išaukštinimo atlaidai. Po jų vyksta Vaitimėnų parapijos tikinčiųjų pabendravimas prie pačių susineštų vaišių stalo. Ta proga padainuojama, pasišokama, pasilinksminama. O į Vaitimėnų Kalėdnaktį, kuris visuomet būna po Kūčių vakarienės, lygiai 24 valandą, į kun. M. Aleknos aukojamas Šv. Mišias bei susitikimui su užgimusiu Kūdikėliu Jėzumi susirenka vos ne visa Vaitimėnų parapija. Ypač tą naktį būna daug vaikučių ir jaunimo. Mat kun. M. Alekna į Kalėdnaktį atsiveža ir Kalėdų Senelį su didžiuliu maišu dovanų. Tad šios nuošalios parapijos vaikučiams, jaunimui ir suaugusiems Kalėdnaktis būna itin šventiškas. Be to, kun. M. Alekna šios parapijos tikintiesiems platina katalikišką  spaudą, vaikučiams atveža „Kregždučių“.

Vikaras kun. M. Alekna yra be galo dėkingas dabartiniam Šilalės parapijos kunigui klebonui dekanui S. Toleikiui už jo pamokymus, patarimus ir  padrąsinimus. „Džiaugiuosi, kad turiu puikų mokytoją, tiksliau, Dvasios tėvą kleboną dekaną kun. S. Toleikį, iš kurio galiu mokytis darbštumo,  išminties bei patirties, atliekant nelengvas kunigo vikaro pareigas“, – sako vikaras kun. M. Alekna, o kolegą vikarą kun. K. Motiejaitį vadina savo geriausiu bičiuliu bei patarėju.

Kun. M. Alekna tikrai yra Dievo pašauktas kunigystei. Pats užaugęs Kauno mieste, nesusižavėjo didmiesčio pasaulietišku blizgesiu, siūlomais patogumais bei malonumais, o nuo pat vaikystės labai norėjo būti kunigu ir šito siekė.

Pranciškus Žukauskas

Šilalė
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija