Atnaujintas 2008 m. gruodžio 17 d.
Nr. 95
(1688)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Visiškai slaptai

Dr. Rūta GAJAUSKAITĖ,

kriminologė

Šį grifą sovietiniai piliečiai žino labai gerai – tik šiuolaikinis jaunimas dar galvoja, kad tai šventa valstybinė paslaptis, kurią reikia saugoti nuo tautos priešų...  Tačiau ylos maiše nepaslėpsi. Taigi atėjo laikas ir pasaulis išvydo mus – apdriskusius ir suluošintus, bet širdingus ir dvasingus, ir pavadino homo sovieticus. Pamatėme pasaulį ir mes – turtingus, storus, o kartu godžius ir pasileidusius. Pasidalijome vertybėmis – jie mums padėvėtus drabužius ir homoseksualų lygias teises su viešnamiais, mes jiems – pigią ir intelektualią darbo jėgą bei AIDS dar nesergančios šviežienos į sekso rinką. Mes net neįtarėme, kad sekso revoliucija – tai socializmo šmėklos duktė, homoseksualiais benkartėliais vedina... Gamta šiais socializmo žiedeliais kratosi – ir kratosi mirtina (AIDS) liga! Mes net nežinojome, kad ši gėjų liga pradžioje taip ir vadinosi (GRID) „Gay-related immune deficiency“ ir tik vėliau (1982) „politkorektiškai“ perkrikštyta į AIDS... Maža to, gruodžio 1-ąją mes minime kovos su AIDS dieną! Argi nebūtų „politkorektiška“ paminėti ir sifilio, t. y. prostitučių ligos, dieną? Antraip čia lygių galimybių ir mažumų teisių pažeidimas...

Štai kokius ragus, nagus ir uodegas atsitempė pati pažangiausia valdymo forma – demokratija...

Bet tuo abipusės vertybių dalybos nesibaigė, o tik prasidėjo. Išaiškėjus Ribentropo-Molotovo sutarčių tikslams ir pasekmėms, pradėjo ryškėti sąjungininkų slaptų vaidmenų kontūrai. Todėl buvo skubiai susirinkta Maskvoje, patvirtintos nusistovėjusios pokarinės sienos ir taip išvengta planuotos Taikos konferencijos, skirtos nukentėjusių tautų žalos atlyginimui ir skriaudos atitaisymui. Taip Lietuva liko be Karaliaučiaus, Suvalkų ir Salų...

Tačiau pajudinta „geležinė siena“ trupėjo ir aiškėjo vis naujos ir naujos paslaptys. Tik nuogirdomis per „Katalikų kroniką“ ar Solženicino „GULA-GUS“ žinojęs apie Sibiro lagerius, pasaulis išvydo tikruosius marksistinius naikinimo mastus! 93 milijonai (pagal Rojų Medvedevą) nužudytų – tai ketvirtadalis visų valstybės gyventojų! Tai 2,5 karto daugiau nei socializmo ideologai (K. Marksas ir F. Engelsas) buvo numatę savo teorijose. Tai penkiskart daugiau nei žuvo fašistiniuose konclageriuose... Bet fašizmas ir komunizmas – tai du socialistinės šmėklos broliai – benkartai. Tik vienas rudas, o kitas – raudonas. O kur dar juodas?..

Jelcinui paviešinus slaptuosius Kremliaus Černobylio avarijos svarstymo protokolus, išaiškėjo ne tik katastrofos mastai, bet ir tyčiniai valdžios veiksmai. Pavyzdžiui, užuot sunaikinę užterštą maistą, jį išplatino po visą SSRS, išskyrus Maskvos miestą! Taigi, ir pasekmės, kad ir švelnesnės, bet palietė visą šalį. Černobylio medicinos centro atlikti tyrimai rodo, kad žmonės, kurie likvidavo katastrofos padarinius, kenčia nuo polivalentinės patologijos, t. y. jie serga ne mažiau kaip 5-6 ligomis, kurių gydymas labai apsunkintas. Dažniausiai sergama psichikos ir elgesio sutrikimu bei nervų sistemos ligomis (27,1 proc.), kraujotakos ligomis (22,8 proc.), endokrininės sistemos ligomis (12,6 proc.), virškinamojo trakto  (10,5 proc.), piktybiniais augliais (8,4 proc.), lėtinėmis kvėpavimo ligomis (4,4 proc.). Palyginkime, nuo ko daugiausiai šiandien mirštama Lietuvoje: širdies ir kraujagyslių susirgimų (50 proc.), onkologiniai susirgimai (30 proc.). Bet taip iš tikrųjų ir nežinome, kiek mūsų piliečių kankina Černobylio ligų puokštė – polivalentinė patologija.

Demokratiniam pasauliui pavojų kelia neatsakingas elgesys su branduoline ginkluote. Neaišku, kodėl karinių pratybų metu bombonešiai tąsosi su tikromis bombomis, o ne imitacijomis? Antai JAV gynybos departamentas patvirtino praradęs 11 atominių bombų. Manoma, kad per šaltąjį karą dingo iki 50 branduolinių bombų! Kad būtų galima įsivaizduoti grėsmės dydį, pakanka paminėti virš Palomareso, prie Ispanijos krantų, JAV pamestą ir nesurastą vandenilinę bombą, kurios sprogstamoji galia tūkstantį kartų viršija ant Hirosimos numestos bombos galią. Bomba jau keturi dešimtmečiai kaip nerasta. Štai kodėl JAV buvo kilęs priešatominių slėptuvių statybų bumas! O Lietuvoje, išėjus sovietinei kariuomenei, daugybė raketinių aikštelių įrenginių taip ir liko be priežiūros.

Panagrinėję paskutinę „Leo LT“ aferą, galinčią išpurtyti iš mūsų kišenių 40 milijardų litų, galėsime konstatuoti, kad Einšteinas buvo teisus! Reikia bijoti ne mokslinių atradimų branduolinės energijos srityje, o nesąžiningų politikų. Ignalinos atominė elektrinė buvo suplanuota ir pastatyta tektoninėje zonoje – ir naujoji planuojama ten pat. Vadinasi, žemės drebėjimui viršijus 5 balus AE sugrius ir radiacijos lygis bus didesnis nei Černobylyje! Tylomis buvo praleistas prieš dvejus metus įvykęs 5,4 balo stiprumo žemės drebėjimas Kaliningrado srityje, kurio 4 balų aidas pasiekė ir IAE. O jeigu būtų buvę atvirkščiai – Kaliningrade 4 balai, o Ignalinoje – 5,4? Tai visai įmanoma.

Antai Europos Sąjunga, gavusi per Žaliųjų Europos parlamentą duomenis apie IAE ekologinę būklę, tektoniką, ekonominį nuostolingumą (savikaina 6 centai, pardavimas 4 centai) bei politinį pavojingumą (AE aptarnauja KGB užverbuotieji) – net nepradėjo derybų dėl įstojimo, kol Lietuvos valdžia nepasižadėjo uždaryti jėgainę. Šiandien, kai ekologinės ir ekonominės sąlygos nė kiek nepasikeitė, Lietuvoje nutarta statyti naują AE. Ir vėl ES gelbėja mus: atvykęs Ž. M. Barozas pareiškia, kad „Leo LT“ sukurtas neskaidriai... Bet mūsiškė buvusių ir nepražuvusių kompanija nenusiminė ir toliau rezga įvairius planus, prisidengdama Lenkija, Latvija ir Estija, nors pastarosios akivaizdžiai abejoja palankiais ES tyrimo dėl „Leo LT“ skaidrumo rezultatais.

Ir staiga Lietuvos Vyriausybė atiduoda Briuseliui visas valstybės aukso atsargas. Nei mes euro zonoje, nei mes skolingi, nei kokia kita priežastis, bet mūsų litas liko nuogas pasaulinės krizės akivaizdoje... Ir kas galėtų paneigti, kad tai ne kyšis ES tyrėjams už „Leo LT“ skaidrumo pripažinimą?

Gerai, jei tas „Leo LT“ AE nepastatys, o tik mus apgrobs savo pelno labui. Bet jei pastatys? Belieka tik astronomų klausti, kada bus kitas Saulės aktyvumo ciklas, ir galime be Mikaldos pranašysčių žinoti žemės drebėjimų datą mūsų tektoninėje zonoje su visomis minėtomis pasekmėmis.

Atrodo, gali būti teisus Dž. Koulmenas, įspėjęs žmoniją savo knygoje „Komitetas 300“, kad valdančių pasaulį galingųjų grupė jau seniai nusprendė esant pasaulyje per daug valgytojų, tad dalis jų turėtų būti išbrokuoti ir sunaikinti. 300 milijonų sunaikinimas XX amžiuje buvo tik generalinė repeticija. Kita – milijardai nereikalingų valgytojų ir blogio ašis jau pasauliui paskelbta – musulmonai. Belieka tik rasti rankas, kuriomis bus sunaikintas tas milijardas, o kardai jau nukalti ir repeticijos atliktos: fašistai sunaikino žydus, komunistai – kitus, protestantai – krikščionis, musulmonai – pagonis, šiitai – sunitus, o arabai – semitus... O gal atvirkščiai. Bet ar tai svarbu? Kas ką ir kaip? Svarbu – kiek? Globaliniu mastu ir slaptai.

Belieka išaiškinti tų 300 komiteto narių tapatybes, veikimo būdus bei jų parankinius Lietuvoje ir griebtis tautos gelbėjimo darbų!

 

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija