Atnaujintas 2008 m. gruodžio 19 d.
Nr. 96
(1689)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Atlaidai ir sakralinių giesmių šventė

Mažasis kvėdarniškis solistas
Arnoldas Zobiela

Kvėdarnos K. Jauniaus gimnazijos
direktorius Stasys Norbutas
ir Kvėdarnos parapijos klebonas
vicedekanas kun. Julius Meškauskas

Gieda Kvėdarnos Prano Liatuko
pradinės mokyklos
ketvirtokų ansamblis

Vainuto katalikiško jaunimo
būrelis su vadove (kairėje)
Maryte Juškevičiene

Atlaidų šv. Mišias aukoja
vyskupas Jonas Boruta, SJ.
Kairėje kun. Domas Gatautas.
Dešinėje – diakonas Viktoras
Dirvonskis ir Kvėdarnos
klebonas kun. Julius Meškauskas

Kvėdarnos K. Jauniaus gimnazijos
mokytojų ansamblis

KVĖDARNA. Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo iškilmė šį titulą turinčioje bažnyčioje įvyko gruodžio 7-ąją, sekmadienį. Kvėdarnos klebonas vicedekanas kun. Julius Meškauskas jau iš pat ryto laukė atvykstant Telšių vyskupo Jono Borutos, SJ, Votyvos šv. Mišias aukojo klebono kun. J. Meškausko pagalbininkas kun. Sigitas Valauskis, kuris pasakė homiliją apie jau prasidėjusio Adventą.

Po Votyvos atvyko ir vyskupas J. Boruta, SJ, lydimas vyskupo sekretoriaus kun. teol. lic. Domo Gatauto ir diakono Viktoro Dirvonskio. Tarp gausiai į atlaidus susirinkusių tikinčiųjų buvo ir nemažai pedagogų, moksleivių iš Kvėdarnos K. Jauniaus gimnazijos ir Kvėdarnos Pr. Liatuko pradinės mokyklos.

Sumos šv. Mišias aukojo vyskupas J. Boruta, SJ, talkinant nemažam būriui ministrantų ir adorančių, giedojo Kvėdarnos parapijos jaunimas. Įdėmiai buvo išklausyta vyskupo homilija apie Adventą, Švč. Mergelės Nekaltąjį Prasidėjimą, Lurdo Dievo Motinos apsireiškimą šv. Bernadetai ir jai pasakytų žodžių „Aš esu Nekaltas Prasidėjimas“ prasmę.

Po vyskupo  ganytojiško palaiminimo, pasibaigus šv. Mišioms, jaunimas pasuko į Kvėdarnos K. Jauniaus gimnazijos salę, kurioje įvyko tradicinė moksleivių sakralinių giesmių šventė. Jos sumanytojas ir iniciatorius – tuometinis Kvėdarnos parapijos klebonas kun. Kazys Žąsytis (dabar Vainuto parapijos klebonas) ir Šilalės rajono Žadeikių pagrindinė mokykla. Dabar šią gražią tradiciją tęsia Kvėdarnos K. Jauniaus gimnazijos direktorius Stasys Norbutas ir Kvėdarnos parapijos klebonas  vicedekanas kun. J. Meškauskas. Jie buvo ir šiųmetės sakralinių giesmių šventės pagrindiniai organizatoriai.

Į Adventui skirtų sakralinių giesmių šventę suvažiavo net trylika kolektyvų iš Šilalės ir Šilutės rajonų. Daugiausia dalyvių buvo iš abiejų Kvėdarnos mokyklų, netgi pasirodė gimnazijos mokytojų ansamblis (vadovė Dalia Krasauskienė).

Puikiai pasirodė Kvėdarnos Pr. Liatuko pradinės mokyklos ketvirtų klasių mokinių ansamblis, vadovaujamas Angelės Grikšienės, visus sužavėjo šios mokyklos solisto Arnoldo Zobielos pagiedota giesmė „Skubėkit, vaikeliai“ (vadovė Regina Dzendolietienė), Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos jaunuolių ir berniukų ansamblis, mišrus tercetas bei gitaristų ansamblis (vadovės Regina Stasytienė ir Dalia Krasauskienė). Daug aplodismentų sulaukė ir Kvėdarnos Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios jaunimo ansamblis (vadovė Oksana Auškalnytė) bei kiti Šilalės rajono sakraliniai kolektyvai, Šilutės dekanato Vainuto parapijos katalikiško jaunimo būrelis, vadovaujamas Marytės Juškevičienės, Žemaičių Naumiesčio vidurinės mokyklos ansamblis (vadovė Aldona Poškienė).

Šventėje dalyvavo Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorė Zita Lazdauskienė, švietimo skyriaus vedėja Rasa Kuzminskaitė. Pasibaigus renginiui Kvėdarnos K. Jauniaus  gimnazijos direktorius S. Norbutas padėkojo renginio rėmėjams, kolektyvų vadovus apdovanojo dovanomis ir suvenyrais, o dainininkus pakvietė prie šventinio vaišių stalo.

Petras ŽALIMAVIČIUS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija