Atnaujintas 2008 m. gruodžio 24 d.
Nr. 97
(1690)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Metų panevėžiečiai

Bronius VERTELKA

Fotografas Virginijus Benašas
tapo Metų panevėžiečiu
švietimo srityje

Metų panevėžietį kultūros
ir meno srityje Valdą Mykolą Jatautį
(kairėje) sveikino Muzikinio teatro
direktorius Vidmantas Kapučinskas

Metų panevėžiečiais tituluoti: verslo srityje – UAB „Aukštaitijos vandenys“ generalinis direktorius Rimantas Liepa, kultūros ir meno – buvęs kino ir teatro aktorius bei režisierius Valdas Mykolas Jatautis, sporto – treneris Antanas Jakimavičius, švietimo – fotografas Virginijus Benašas, teisėsaugos ir policijos – Erlandas Rėgalas, sveikatos,  socialinės apsaugos – klubo „Dviračiai“ pirmininkas Alfonsas Barauskas. Gruodžio 19-ąją Dailės galerijoje  miesto meras Povilas Vadopolas ir vicemerė Zita Kukuraitienė jiems įteikė regalijas.

Atrankos komisijai vadovavusi vicemerė Z. Kukuraitienė teigė, jog turėjo vargo, kol išrinko geriausius iš siūlytų kandidatų. Sveikatos, socialinės apsaugos srityje tokių buvo net 20, kultūros ir meno truputį mažiau. Nepadaryti klaidos čia gelbėjo didžiulė aktorės, lėlininkės Julijos Stepankienės ir gydytojo Petro Knizikevičiaus  gyvenimiška patirtis ir išmintis.

Ypač šiltai buvo sutiktas V. M. Jatautis, kurį daugelis panevėžiečių prisimena kaip teatro ir kino aktorių ir kaip liaudies operetės vadovą bei režisierių. Apdovanojimo ceremonijoje dalyvavo ir tautodailininkė, juostų pynėja V. M. Jataučio  žmona Janina.

G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos fotografas V. Benašas Nendrės gatvės  daugiaaukščio namo rūsyje įrengė fotogaleriją ir miesto jaunimą  moko  fotografijos paslapčių. Iškilmėse nedalyvavo Metų panevėžiečiu sporto srityje tituluotas A. Jakimavičius – jis buvo išvykęs į Kolumbiją.

Smagių šv. Kalėdų, sveikatos, būti geresniais vieni kitiems 2009-aisiais linkėjo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Iškilmėms vadovavo J. Miltinio dramos teatro aktorius Valerijus Jevsejevas, grojo pučiamųjų instrumentų orkestras „Panevėžio garsas“.

 Panevėžys
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija