Atnaujintas 2009 m. sausio 7 d.
Nr. 2
(1694)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Monsinjoras A. Svarinskas atleistas nuo žemės mokesčių

Į Anykščių rajono Tarybą kreipiasi fiziniai ar juridiniai asmenys, prašydami juos atleisti nuo žemės mokesčio. Tačiau tokie prašymai patenkinami tik išimtinais atvejais. Būtent toks atvejis pasitaikė ir gruodžio mėnesį vykusiame rajono Tarybos posėdyje.

Atsiųstame rašte monsinjoras Alfonsas Svarinskas prašė atleisti jį nuo žemės mokesčio. Dėl šio klausimo didelių diskusijų nekilo – jį išspręsti teigiamai siūlė rajono meras Sigutis Obelevičius, rajono Tarybos nariai bankininkai Alvydas Gervinskas, Vytautas Bernatavičius, mero patarėjas Sergejus Jovaiša, Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkė Prima Petylienė. Buvo nuspręsta monsinjorą atleisti nuo 129,91 litų mokesčio už 2007 metus ir nuo 129,91 litų mokesčio už 2008 metus. Dargi nuskambėjo posėdyje pasiūlymas „tą reikalą“ sutvarkyti taip, kad daugiau nebereikėtų prie šito klausimo grįžti kasmet ir laukti monsinjoro prašymų. Pasak kai kurių rajono Tarybos narių, tai tęsiasi jau nuo 2005-ųjų. Juk gerbiamas dvasininkas ta žeme nesinaudoja – ji perduota Kavarsko bendruomenei.

Gerai žinomas kovotojas už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę mons. Alfonsas Svarinskas, gavęs kompensaciją už sovietiniuose „gulaguose“ praleistus metus, nupirko Kavarske, kur kurį laiką klebonavo, žemės sklypą ir jame įamžino žuvusių Lietuvos partizanų atminimą. Tuo žemės sklypu jisai nesinaudoja, nieko jame neaugina, tačiau kasmet iš valstybinės Mokesčių inspekcijos gauna pranešimus apie būtinybę sumokėti žemės mokesčius. Todėl monsinjoras kasmet vis priverstas prašyti rajono Tarybos, kad nuo tų mokesčių būtų atleistas.

Vytautas BAGDONAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija