Atnaujintas 2009 m. sausio 30 d.
Nr. 9
(1701)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Agresijos tramdymas

Europoje neramu. Neramu dėl krizės, socialinės įtampos. Bet koks nestabilumas ekonomikoje paveikia daugelio gerbūvį, tam tikrus jų susikurtus ir dvasinį saugumą užtikrinančius dalykus. Dėl to per ekonomines krizes daugėja ir dvasinių krizių. Net ir tie, kurie mano esantys saugūs, vis tiek reaguoja į tai, kas vyksta aplink.

Lietuvoje irgi neramu – dar nespėjus atsigauti po sausio 16-osios vykusio profsąjungų mitingo ir prie Seimo sukeltų riaušių, kitą savaitę vėl organizuojamas smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų mitingas. Mitingas – netoli Seimo. Ar vėl nepasikartos sausio 16-osios įvykiai? Ar neįsiliepsnos agresijos aktai? Juk minioje kylančias aistras sunku suvaldyti, ypač jei jas kas nors tinkamai pakursto.


Atgimimo jaunystė. Kokia ji?

Stabtelkim akimirkai prie Lietuvos dvidešimtmečio – tokio džiaugsmingo, neramaus ir... skausmingo. Dvidešimt metų žmogaus gyvenime yra jaunystė. O tautos? Tai gali būti sąstingis, vergovė ar veržlus augimas...  1989–2009 metai. Ar esame patenkinti pasikeitimais „nuo – iki“?

Kuo gyvena ir kas jaudina Lietuvos valdžią ir žmones? Ar pasikeitė tautos gyvenimas per šį laikotarpį? Ir kaip?


Apaštališkojo nuncijaus pareigas
Lietuvoje arkivyskupas
Peteris Stephanas Zurbriggenas
ėjo daugiau nei septynerius metus
Vido VENSLOVAIČIO nuotrauka

Lietuvos Vyskupų Konferencijos posėdyje

Sausio 23 dieną Kaune vyko Lietuvos Vyskupų Konferencijos plenarinis posėdis. Jame dalyvavo arkivyskupas S. Tamkevičius, vyskupai E. Bartulis, J. Boruta, J. Kauneckas, R. Norvila, J. Matulaitis, J. Ivanauskas, J. Tunaitis, J. Preikšas.

Posėdyje dalyvavęs apaštališkasis nuncijus arkivyskupas Peteris Stephanas Zurbriggenas pasveikino jo dalyvius. Užbaigdamas diplomatinę misiją Baltijos šalyse nuncijus padėkojo vyskupams už gražų ir turiningą bendradarbiavimą, išreiškė dėkingumą kunigams, vienuoliams ir vienuolėms, seminarijų auklėtiniams ir visiems tikintiesiems. Arkiv. P. S. Zurbriggenas savo tarnystę tęs Austrijoje.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija