Atnaujintas 2009 m. vasario 20 d.
Nr. 15
(1707)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Įsimintinas Vasario 16-osios minėjimas

Vasario 16-osios minėjimas
Šv. Antano Paduviečio
parapijos salėje

Vasario 16-ąją, kuri lyg tyčia buvo apsiniaukusi ir darganota, mes, jauni vietos parapijiečiai, susirinkome į naująją Kauno Šv. Antano Paduviečio parapijos salę (ji dar nebaigta įrengta, bet užtat papuošta) paminėti Lietuvos šventės. Kiekvienas atėjo čia norėdamas daugiau sužinoti apie tėvynės praeitį, prisiminti kiekvienam lietuviui svarbių ir mielų dainų žodžius ir melodijas, išgirsti apie skaudžius ir džiaugsmingus Lietuvos istorijos įvykius iš mačiusių žmonių lūpų.

Daug džiaugsmo suteikė ir į minėjimą atvykę svečiai: Kovo 11-osios akto signataras Algirdas Patackas, vysk. Juozas Preikšas, parapijos klebonas kun. Vytenis Vaškelis, kun. Juozas Čepėnas, zakristijonas Antanas, Švč. M. Marijos, Nuliūdusiųjų paguodos, sesuo Albina... Vyskupas visus pasveikino su nuostabia švente ir susirinkusiam jaunimui palinkėjo nepamiršti, kad tėvynė – tai pirmiausia žmonės, ir stengtis tarnauti jai konkrečiais darbais ir veiksmais. S. Albina nuoširdžiai papasakojo savo tremties išgyvenimus, A. Patackas pasidalijo mintimis apie patriotizmą ir meilę Lietuvai, kuri uždega jauną žmogų ir padaro jo gyvenimą pilnaverčiu. Jis skatino domėtis Lietuvos istorija ne paviršutiniškai, o taip, kad galėtum pats bet kada pasijusti, pavyzdžiui, XVI amžiaus lietuviu ir pažiūrėti į pasaulį tarsi jo akimis.

Minėjime skambėjo daug dainų, kurias dainavome visi kartu, – apie mūšius, laisvę, Lietuvos grožį, lietuvio kasdienybę. Skambėjo kanklės, Indrė padeklamavo savo kūrybos eilėraštį, skirtą šiai dienai.

Aurelija Bachovaitė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija