Atnaujintas 2009 m. vasario 27 d.
Nr. 17
(1709)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Netradicinė istorijos pamoka

Gimnazistai istorijos
pamokoje „Atminties laužas“

Vasario 13 dieną Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijoje įvyko netradicinė istorijos pamoka „Atminties laužas“, skirta Lietuvos Laisvės kovų sąjūdžio 1949 m. vasario 16-osios deklaracijos 60-osioms metinėms paminėti. Šventiniame minėjime dalyvavo tremtiniai, rezistencinių kovų dalyviai, jų artimieji, gimnazijos bendruomenė. Gimnazistų chorui giedant Tautišką giesmę, į salę buvo iškilmingai įneštos gimnazijos,  tremtinių ir partizanų vėliavos. Dainavo gimnazijos choras ir vaikinų ansamblis (vadovė Zita Pilkauskienė). Panevėžio kraštotyros muziejaus moksliniai bendradarbiai Elena Markuckytė ir Donatas Pilkauskas, vadovaujami šios gimnazijos istorijos mokytojo eksperto Juozo Brazausko, parengė projektą-plakatą  ir kalendoriuką, skirtą įamžinti partizanų žygdarbiui. Renginyje skambėjo Panevėžio miesto politinių kalinių ir tremtinių choro atliekamos dainos (choro vadovė Giedrė Baltuškienė).


Vasario 16-oji Marijonų gimnazijoje paminėta su šauliais

Akimirka iš Marijonų gimnazijoje
vykusio Vasario 16-osios minėjimo

Šiais metais Vasario 16-ąją švenčiame dar džiugiau, nes kartu minime ir Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį. Prie gausaus šventės dalyvių būrio prisijungė ir Marijampolės marijonų gimnazija.

Valstybinės šventės minėjimas buvo pradėtas Lietuvos valstybės himnu. Tautiniais drabužiais pasipuošę gimnazistai stebino nuoširdumu, o renginio organizatoriai (mokytojos Vida Bačinskaitė,  Eglė Tiškienė  bei IIb klasės moksleiviai) žodinę informaciją papildė vaizdine medžiaga. Tai buvo pasakojimas apie ilgą ir vingiuotą kelią iki Vasario 16-osios, kurio metu paminėtos svarbiausios asmenybės, be kurių nebūtų buvę įmanoma pasiekti laisvę. Visi turėjome galimybę pasižiūrėti „Įdomiosios Lietuvos istorijos“ ištraukų.


„Nykštuke“ – dainos ir šokiai Lietuvai

Darželinukai su direktore
Angele Liausiene

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną gražiai paminėjo Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ kolektyvas ir ugdytiniai, savo programą pristatė ir Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos nariai, dambreliu grojo Egidijus Darulis.

Lietuvos vardo 1000-mečiui ir Vasario 16-ajai skirtą renginį pradėjo darželinukai. Koncerte netrūko dainų, eilėraščių, skirtų tėvynei Lietuvai. Direktorė Angelė Liausienė prasitarė, kad šiai rimtai šventei darželio ugdytiniai ilgai ruošėsi ir daug ko išmoko, tačiau susirinkusiems svečiams ir tėveliams ne viską parodė.


Paroda ir pamoka – Tėvynei

Mokyklos viešnia Elzė Meškauskienė
su jaunaisiais kraštotyrininkais

Pasvalio Lėvens pagrindinėje mokykloje Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas prasidėjo parodos „Graži tu, mano brangi tėvyne“ pristatymu. Parodoje, kurią parengė kraštotyros būrelio nariai, mokiniai bei mokytojos, buvo galima plačiau susipažinti su valstybės simboliais ir prezidentais, mokinių kūrybiniais darbais, skirtais šiai svarbiai mūsų valstybės datai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija