Atnaujintas 2009 m. vasario 27 d.
Nr. 17
(1709)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

„Nykštuke“ – dainos ir šokiai Lietuvai

Darželinukai su direktore
Angele Liausiene

Šoka „Bočiai“ ir Senamiesčio
pagrindinės mokyklos mokiniai

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną gražiai paminėjo Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ kolektyvas ir ugdytiniai, savo programą pristatė ir Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos nariai, dambreliu grojo Egidijus Darulis.

Lietuvos vardo 1000-mečiui ir Vasario 16-ajai skirtą renginį pradėjo darželinukai. Koncerte netrūko dainų, eilėraščių, skirtų tėvynei Lietuvai. Direktorė Angelė Liausienė prasitarė, kad šiai rimtai šventei darželio ugdytiniai ilgai ruošėsi ir daug ko išmoko, tačiau susirinkusiems svečiams ir tėveliams ne viską parodė.

Vėliau scenoje pasirodė „Bočiai“. Prisiminimais apie laisvę ir ją iškovojusius žmones pasidalijo Genovaitė Grigaliūnienė bei Aldona Šimelienė, savo eiles skaitė Aldona Dudienė. Akordeonus virkdė Juozas Stunžėnas ir Edvardas Matačiūnas. „Bočiai“ dainavo dainas, šoko drauge su Senamiesčio pagrindinės mokyklos šokėjais.

„Šis koncertas – tikra atgaiva sielai, jaunosios kartos tautinių jausmų ugdymas. Programa buvo jaudinanti ir įspūdinga. Sužavėjo vaikų kūrybinių darbų paroda“, – po koncerto kalbėjo J. Stunžėnas.

Darželinukams „Bočių“ koncertas taip pat labai patiko, jie negailėjo svečiams aplodismentų. Renginio pabaigoje jaunoji karta ir „Bočiai“ sukosi bendrame ratelyje, vieni kitiems įteikė atminimo dovanėles. Direktorė A. Liausienė „Bočius“ supažindino su darželiu, pakvietė arbatos puodeliui.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Ukmergė
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija