Atnaujintas 2009 m. vasario 27 d.
Nr. 17
(1709)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Mokinių chorų festivalis

Viktorija SEREDŽIŪTĖ

Mes švenčiame Vasario 16-ąją
Zenono ŠIAUČIULIO nuotrauka

Vasario 16 dieną Kaune, VDU Didžiojoje salėje, įvyko mokinių chorų festivalis „Vilties daina“, kurį organizavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros departamento Švietimo ir ugdymo skyrius bei Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai. Koncerte dalyvavo J. Basanavičiaus vidurinės mokyklos merginų choras (vadovė R. Navickienė), „Vyturio“ vidurinės mokyklos mišrus choras (vadovė R. Burinskienė), „Vyturio“ vidurinės mokyklos jaunių choras (vadovas S. Selemenavičius), Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų mergaičių choras „Lyra“ (vadovė A. Miknienė), 1-osios muzikos mokyklos mišrus choras „Con brio“ (vadovė A. Jakubonienė), Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos mišrus choras „Gaja“ (vadovė D. Šaučiūnienė), Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis“ (meno vadovas K. Plančiūnas), M. Petrausko muzikos mokyklos jaunių choras (vadovė I. Maslauskienė), Rokų vidurinės mokyklos jaunių choras (vadovė G. Sauspreikšaitienė), V. Kuprevičiaus vidurinės mokyklos merginų choras (vadovė G. Kemežienė), V. Kuprevičiaus vidurinės mokyklos jaunių choras (vadovė G. Kurienė), J. Naujalio muzikos gimnazijos jaunių choras „Cantica“ (vadovės A. Marcinkevičiūtė ir D. Jurkonienė), Julijanavos vidurinės mokyklos jaunių choras (vadovė S. Serbentienė), kamerinis orkestras „Varpelis“ (meno vadovas K. Plančiūnas, koncertmeisterė A. Leonavičienė), instrumentinis trio: S. Gudas (klavišiniai), K. Didvalis (mušamieji), G. Eidukaitis (bosinė gitara) ir L. Bareikis (saksofonas).

Festivalio dalyvius ir žiūrovus su tautos Nepriklausomybės diena pasveikino Kauno miesto mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius ir Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Arkivyskupas, kurį laiką Vasario 16-ąją „šventęs“ Sibire, džiaugėsi, kad dabar ši diena yra laisvai švenčiama. Savo sveikinimus užbaigė palinkėjimu, kad jauni žmonės taptų dorais Lietuvos statytojais.

Renginio pabaigoje buvo apdovanoti chorų vadovai, solistė D. Kondratavičiūtė, premjerinių dainų autoriai ir kompozitoriai. Už lietuviškos poezijos ir muzikos puoselėjimą padėkos raštus gavo dainos „Kas tau yra Tėvynė?“ žodžių autorius M. Dapšas ir kompozitorius R. Martinkėnas, dainos „Gimtoji šalis Lietuva“ kompozitorius V. Žukas, žodžių autorė A. Armonaitė, apdovanotos buvo ir jaunųjų poetų lietuvių kalbos mokytojos. Šventę vainikavo džiaugsmingai nuskambėjusi „Vilties daina“.

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija