Atnaujintas 2009 m. vasario 27 d.
Nr. 17
(1709)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Gražiausia šventė Gojaus miške

Vasario 16-osios svarbą ypač pajunti Kruonio žemėje, Gojaus miške, kai klausaisi buvusių partizanų ir jų šeimos narių, bendražygių ir artimųjų atsiminimų iš tų siaubo dienų, kurias jiems teko iškęsti, patriotinių giesmių, jaunų žmonių sukurtų eilių. Palaima ir tikėjimas ateitimi užlieja širdį, matant daug jaunimo, dainuojančio, šokančio, nes jie yra tautos žiedas, Lietuvos ateitis.                                                                                                                       

Kruonio bažnyčioje vyskupas Juozapas Matulaitis ir kiti kunigai aukojo šv. Mišias, buvo giedamos giesmės ir Lietuvos himnas, einama iškilminga eisena su tautinėmis ir skautų vėliavomis, fakelais, dainomis ir giesmėmis.

Šią šventę sukūrė ir kasmet puoselėja Kruonio Sąjūdžio pradininkai, Kruonio vidurinės mokyklos mokytojai ir mokiniai, skautai su savo vadovais, etnografinio ansamblio „Verpeta“ nepavargstantys dalyviai ir kiti kaišiadoriečiai. 1990 metais jų iniciatyva pastatytas  tautodailininko Vidmanto Kapočiūno koplytstulpis, įamžinantis palaidotų partizanų vietą. Tuometinio Kruonio girininko, vėliau seniūno, dabar jau šviesaus atminimo Jono Kairiūkščio iniciatyva partizanų palaidojimo vietoje buvo pastatytas tautodailininko Algirdo Šalkausko sukurtas kryžius, kuriame iškaltos toje vietoje žuvusių ir palaidotų partizanų pavardės. Vytauto Markevičiaus dėka 1995 m. vasario 16-ajai medžiuose aplink kryžių pritvirtinta 30 medinių jo paties padarytų ir baltai nudažytų kryželių, simbolizuojančių žuvusių partizanų užkasimo vietas.

Marytė Šakienė

Kaišiadorys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija