Atnaujintas 2009 m. kovo 6 d.
Nr. 19
(1711)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Rinkosi Europos šalyse dirbantys lietuviai kunigai

Popiežiškojoje šv. Kazimiero
lietuvių kolegijoje susirinko
kunigai, tarnaujantys lietuviams
katalikams įvairiose šalyse

Vasario 23–26 dienomis Romoje, Popiežiškojoje šv. Kazimiero lietuvių kolegijoje susirinkę už Lietuvos ribų Europoje dirbančių lietuvių dvasininkų III suvažiavimo dalyviai svarstė jų aptarnaujamų lietuvių bendruomenių sielovadines aktualijas ir būdus efektyvesniam Evangelijos žinios skelbimui. Šie suvažiavimai padeda dvasininkams, dirbantiems su lietuviais užsienyje, palaikyti tarpusavio ryšius, dalintis patirtimi, kooordinuoti sielovadinę veiklą bei formuoti tarnystės viziją.

Kunigai, tarnaujantys lietuviams katalikams Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Skandinavijos, Karaliaučiaus, Seinų – Punsko kraštuose ir Sibire kartu meldėsi, diskutavo, aplankė Italijos Vyskupų Konferencijos migrantams sielovados skyrių, „Vatikano radijo“ lietuviškų laidų redakciją, susitiko su Popiežiškosios Migrantų sielovados tarybos sekretoriumi arkivyskupu A. Marchetto, taip pat su ambasadoriumi prie Šventojo Sosto Vytautu Ališausku.

Diskusijose išreikštas susirūpinimas dėl augančio migrantų skaičiaus bei ryškėjančių neigiamų migracijos pasekmių šeimoms ir jų vaikams tiek užsienyje, tiek Lietuvoje.

Atsiliepdami į Lietuvos Vyskupų kvietimą minėti Evangelinės žinios tūkstantmetei Lietuvai Jubiliejų, suvažiavimo dalyviai apsvarstė jo galimybes bei gaires įgyvendinti ir lietuvių bendruomenėse – parapijose ir misijose, siekiant pakviesti kuo aktyviau įsijungti į šį šventimą didesnį skaičių tautiečių.

Kitas Suvažiavimas vyks ateinančiais metais Lietuvoje.

Lietuvos Vyskupų Konferencijos Užsienio lietuviams katalikams sielovados delegatūra

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija