Atnaujintas 2009 m. kovo 6 d.
Nr. 19
(1711)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Keliaujantis jaunimo piligrimystės kryžius

Nemakščių klebonas
kun. Stasys Šlepavičius
su parapijos jaunimu
prie Lurdo grotos

NEMAKŠČIAI. Vasario 18 dieną iš Gaurės parapijos atvežtą jaunimo piligrimystės kryžių prie Lurdo grotos sutiko parapijos klebonas kun. Stasys Šlepavičius, Nemakščių M. Mažvydo vidurinės mokyklos mokiniai ir mokytojai, tikintieji. Vidury pilkos kasdienybės darbų netikėtai iškilęs šventas kryžius palietė kiekvieno jį išvydusio širdį, mintis ir jausmus. Džiugino į kryžiaus sutikimą susirinkęs gausus būrys parapijiečių, ypač jaunimo, ateitininkų pasiruošimas kryžiaus pagarbinimo pamaldoms. Švento kryžiaus nešimas – ne našta, o garbė ir privilegija, o kryžiaus pagarbinimas – tai Dievo malonės virpėjimas mūsų sielose. Žvarbią ir vėjuotą žiemos dieną Jėzaus Širdies šiluma per kryžiaus pagarbinimą apgobė kiekvieną prie jo prisilietusį.


Kauno arkivyskupijoje

Kauno ) dekanate

Evangelizacinė šventė

Evangelizacinės šventės pagrindinėse
iškilmėse šv. Mišias aukojo
vyskupas Jonas Ivanauskas (viduryje)
drauge su kurijos kancleriu mons.
Adolfu Grušu (kairėje), bažnyčios
rektoriumi kun. Tomu Karkliu
(dešinėje) ir kun. Artūru Kazlausku (priekyje)

CENTRAS. Lietuvos kariuomenės ordinariato Kauno regiono kapeliono kpt. kun. Tomo Karklio aukotomis šv. Mišiomis minint Vasario 16-ąją – Lietuvos nepriklausomybės šventę Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje baigėsi savaitgalį vykusi Evangelijos žinios jubiliejinių metų evangelizacinė šventė, kuri prasidėjo vasario 13 dienos vakare restauruotų bažnyčios vargonų pašventinimu.


Šiaulių vyskupijoje

Radviliškio dekanate

Paminėtos buvusio klebono mirties metinės

Mons. Pranciškus Ščepavičius

Baisogala. Vasario 18 dieną parapijos žmonės skubėjo į Švč. Trejybės bažnyčią, kurioje beveik 30 metų klebonas mons. Pranciškus Ščepavičius aukojo šv. Mišias, sakė pamokslus, laidojo parapijiečius. Jo širdis nustojo plakusi ypatingą dieną – 2008 m. vasario 16-ąją, minint Nepriklausomybės 90-metį. Mirtis apvainikavo jo pažeminimą, vargus ir kančias kalėjime ir tremtyje, bet liko parapijiečių atmintyje jo, Dievo tarno, kunigo,  prasmingas gyvenimas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija