Atnaujintas 2009 m. kovo 6 d.
Nr. 19
(1711)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Susitiko su broliu Robu

Akimirkos iš susitikimo
su broliu Robu
Levitos Kiverienės nuotrauka

Gegužės  1–3 dienomis Vilniuje organizuojama Pasitikėjimo piligrimystė Vilnius–Taizė (Prancūzija), kurioje jauni žmonės drauge giedos ir melsis, bendraus tarpusavyje ir su Dievu. Šiuo metu broliai vienuoliai iš Taizė Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose lanko tas parapijas, kurios ruošiasi priimti jaunuosius piligrimus.

Marijonų gimnazijos direktoriaus kun. Vytauto Briliaus, MIC, kvietimu vasario 20 dieną brolis Robas iš Taizė vienuolyno lankėsi ir mūsų bendruomenėje. Ne pirmą kartą jis vieši Lietuvoje, puikiai kalba lietuviškai. Brolis papasakojo apie Taizė bendruomenę, kurią sudaro daugiau nei 100 vienuolių iš daugiau nei 25 valstybių.

„Dievas tegali mylėti“ – tai bendruomenės įkūrėjo brolio Roger žodžiai. Taizė nuo pat įsikūrimo gaivina du siekiai: gyvenimas bendrystėje su Dievu per maldą ir prisiimta atsakomybė tapti taikos, ramybės ir pasitikėjimo skleidėjais žmonijos šeimoje. Taizė suteikia galimybę Dievo ieškoti maldoje, giesmėse, tyloje ir apmąstymuose. Tai padeda atrasti vidinę ramybę, gyvenimo prasmę ir suteikia naujų jėgų. O laikas, praleistas Taizė, gali padėti aiškiau išgirsti  tokį pašaukimą.

Vienuolis papasakojo, kodėl pasirinko gyvenimą Taizė, atsakė į gimnazistų klausimus, kvietė registruotis ir dalyvauti Pasitikėjimo piligrimystės renginyje Vilniuje, nes piligrimystė palieka pėdsaką kiekvieno dalyvavusio širdyje, padeda suprasti vienybę ir suvokti, kodėl šių dienų pasauliui tokia svarbi taika. Brolis Robas kvietė tikėjimo džiaugsmo ieškoti su viltimi, kantrybe ir atvira širdimi, o jau turinčius tikėjimo malonę prašė jį vertinti kaip didžiausią  savo gyvenimo turtą ir nepamiršti, kad Dievo troškimas jau ir yra tikėjimo pradžia.

Vytautas Raškauskas,
 IIIa klasės mokinys

Marijampolė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija