Atnaujintas 2009 m. kovo 13 d.
Nr. 21
(1712)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Šv. Kazimieras globoja Lietuvą

Benjaminas ŽULYS

Lietuvoje buvo minima šv. Kazimiero, Lietuvos globėjo ir ypatingojo jaunimo užtarėjo, šventė. Be to, kovo 4 dieną sukako 20 metų, kai Vilniuje iš Šv. Petro ir Povilo bažnyčios į Arkikatedrą Baziliką buvo perkelti šv. Kazimiero palaikai. Vilniuje, Kaune ir kai kuriose kitose šalies vietovėse nualmėjo Kaziuko mugės. Tiesa, dabar Gavėnios, rimties ir susikaupimo, metas...  Todėl Bažnyčia priminė, kad  šv. Kazimiero diena pirmiausia yra dvasingumo šventė.


Kol eilės neužmirštos – jų kūrėjas gyvas

(Kun. Liongino Kunevičiaus 15-ąsias mirties metines minint)

Vincas Tumosa

Kun. Lionginas Kunevičius

Kūrėjo gyvenimas būna daug ilgesnis už jo žemiškąją būtį. Jis gyvas tol, kol skaitoma jo kūryba, kol žmonės suvokia atliktų darbų svarbą visuomenei, tautos kultūrai ir istorijai.

Kun. Lionginas Kunevičius, buvęs nuošalių Suvalkijos ir Dzūkijos parapijų klebonas, pogrindyje redaguotu leidiniu „Aušra“ skleidė laisvą mintį, ragindamas tautiečius priešintis totalitariniam režimui, pamokslais ir eilėmis žadino žmonėse tautinio atgimimo viltis.


Daugiau nei auksas

Praėjusį kartą iš pavojingiausių nuodėmių tarpo išskyrėme puikybės nuodėmę, o šįsyk pravartu pakalbėti apie gobšumą. Kaip žinome, šiais metais neproporcingai išaugusi mokesčių našta už šildymo paslaugas išties labai prislėgė daugelio vartotojų pečius. Kai antai pasaulio rinkose naftos ir gamtinių dujų kainos žymiai atpigo, o mūsuose (dėl nelanksčios kainų reguliavimo metodikos) šių minėtų gamtos dovanų kainos laikosi vartotojus piktinančioje aukštikalnėje, tada peršasi mintis, jog kai kurių įmonių asmenys, kuriems atitenka iš mokesčių mokėtojų surenkami pelnai, deja, gali sirgti net sunkiai pagydoma godulystės nuodėmės liga.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija