Atnaujintas 2009 m. balandžio 3 d.
Nr. 27
(1719)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Kunigas – tarp Lietuvos šviesuolių

Rūta Averkienė

Kun. Pranciškus Čivilis
ir garbingą apdovanojimą
jam įteikęs Algirdas Gaižutis
Autorės nuotrauka

Vilniaus Rotušėje buvo apdovanoti Lietuvos šviesuoliai. Džiugu, kad šiame gražiame ir prasmingame renginyje pagerbtas ir Senosios Varėnos klebonas kunigas Pranciškus Čivilis.

 Minint Lietuvos vardo tūkstantmetį, šią prasmingą akciją sugalvojo M. K. Čiurlionio fondas, siekdamas atrasti ir apdovanoti žmones, kurie savo kasdieniu darbu paminklosaugos, kultūros paveldo, švietimo srityse daug nusipelnė Lietuvai, jos kultūrai, liaudies meno tradicijų puoselėjimui. Lietuvos šviesuoliams įteikti Lietuvos dailės akademijos studentų sukurti keramikos darbai.


Šachmatininkai parapijos namuose

Jovita ŽIOGAITĖ

Velykinio šachmatų turnyro
Tauragėje dalyviai

Šv. Velykų belaukiant į pirmąjį velykinį šachmatų turnyrą Tauragės Švč. Trejybės parapijos namuose suvažiavo šachmatų mėgėjai iš visos Lietuvos. Vyriausiems – per šešiasdešimt, jauniausiems – dar nė dešimties. Kova vyko visą pusdienį, buvo sužaista po devynias partijas: daug pergalių, tiek pat pralaimėjimų, daug gražių ir įdomių kovų.

Pirmos ir trečios vietos laimėtojus kauniečius Tomą Tamašauską ir Joną Ridžvanavičių bei antrą vietą užėmusį plungiškį Laimoną Sabaliauską taure ir atminimo medaliais apdovanojo Tauragės Švč. Trejybės parapijos klebonas dekanas kun. Alvydas Bridikis. Klebonas į dalyvius kreipėsi Šventojo Rašto žodžiais, linkėdamas saliamoniškos išminties ne tik prie šachmatų lentos, ir kiekvienam padovanojo po Evangeliją.


Medikams – apie šv. Brunoną

Džiuljeta Kulvietienė

KMU kapelionas kun. Ričardas Banys
ir VDU KTF Bažnyčios istorijos
dėstytojas doc. Artūras Grickevičius

Kauno medicinos universiteto Profesorių klube vyko Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirta paskaita-diskusija „Šv. Brunonas ir Lietuva“. Visus pasveikinęs KMU kapelionas kun. Ričardas Banys džiaugėsi, kad paskaita surengta būtent tą dieną, kai žemiškąją kelionę baigė šv. Brunonas, o aprašant šią netektį į istorinius šaltinius pirmą kartą pateko ir Lietuvos vardas.


Mokyklos bendruomenė pagerbė kunigą

Bronius VERTELKA

Mokyklos bendruomenė su vyskupu
Jonu Kaunecku ir kun. Domingo
Avellaneda koplytėlėje

Kovo 26-ąją Panevėžio Alfonso Lipniūno mokyklos bendruomenė minėjo prof. kun. A. Lipniūno mirties 64-ąsias metines. Ta proga mokykloje buvo pašventintas tikybos kabinetas, nuo šiol besivadinsiantis dvasininko vardu, ir koplytėlė. Mokytojai ir mokiniai aplankė kun. A. Lipniūno kapą Kristaus Karaliaus Katedros šventoriuje, uždegė žvakutes ir dalyvavo šv. Mišiose, kurias aukojo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Pamoksle ganytojas kalbėjo apie šį taurų žmogų, apie kurį sužinojo dar besimokydamas Panevėžio hidromelioracijos technikume.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija