Atnaujintas 2009 m. balandžio 3 d.
Nr. 27
(1719)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Mokyklos bendruomenė pagerbė kunigą

Bronius VERTELKA

Mokyklos bendruomenė su vyskupu
Jonu Kaunecku ir kun. Domingo
Avellaneda koplytėlėje

Vyskupas Jonas Kauneckas
perkerpa simbolinę juostelę
į tikybos kabinetą, kuris
nuo šiol vadinsis
kun. A. Lipniūno vardu

Moksleiviai prie kun. A. Lipniūno
kapo Katedros šventoriuje

Dailės mokytoja Diana Masiulienė
ir mokyklos direktorius
Jonas Knizikevičius

Kovo 26-ąją Panevėžio Alfonso Lipniūno mokyklos bendruomenė minėjo prof. kun. A. Lipniūno mirties 64-ąsias metines. Ta proga mokykloje buvo pašventintas tikybos kabinetas, nuo šiol besivadinsiantis dvasininko vardu, ir koplytėlė. Mokytojai ir mokiniai aplankė kun. A. Lipniūno kapą Kristaus Karaliaus Katedros šventoriuje, uždegė žvakutes ir dalyvavo šv. Mišiose, kurias aukojo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Pamoksle ganytojas kalbėjo apie šį taurų žmogų, apie kurį sužinojo dar besimokydamas Panevėžio hidromelioracijos technikume.

Paskui mokyklos aktų salėje vyko Gerumo pamoka, skirta kun. A. Lipniūnui. Joje dalyvavo vyskupas Jonas Kauneckas, kun. Domingo Avellaneda, miesto valdžios atstovai. Su kun. A. Lipniūno gyvenimu ir veikla supažindino mokyklos direktorius Jonas Knizikevičius. Vyskupas ragino būti laisvais žmonėmis, o miesto vicemerė Zita Kukuraitienė mokyklos bibliotekai dovanojo albumą apie Panevėžį. Mokyklos mokytojams ir darbuotojams direktorius J. Knizikevičius įteikė padėkas, o visus menine programėle nudžiugino moksleiviai ir V. Mikalausko menų mokyklos choras ir solistai.

Paskui vyskupas perkirpo simbolinę juostelę į kun. A. Lipniūno tikybos kabinetą ir simboliniu raktu atrakino naujosios koplytėlės duris. Koplytėlę apipavidalino dailės mokytoja Diana Masiulienė, kuri džiaugėsi, kad direktorius jai suteikė visišką veikimo laisvę, o informaciją gavo iš vyskupijos kurijos ir vyskupo. Savo pieštus paveikslus dailės mokytoja dovanojo mokyklai.

Panevėžys
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija