Atnaujintas 2009 m. balandžio 3 d.
Nr. 27
(1719)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Baigėsi Alfa kursai

Igliaukos Šv. Kazimiero parapijos
Alfa kursų dalyviai

Igliauka. Šv. Kazimiero parapijoje baigėsi Alfa kursai – praktinis įvadas į krikščioniškąjį tikėjimą. Nuo Kalėdų grupelė parapijiečių kiekvieną sekmadienį po šv. Mišių rinkdavosi į parapijos salę, po suneštinių vaišių žiūrėdavo paskaitų vaizdo įrašus ir dalindavosi mintimis. Diskusijas vedė Rasa Strolytė. Alfa kursuose nagrinėtos pamatinės krikščionybės temos, prie kurių kartais pravartu grįžti net ir seniai bažnyčią lankantiems katalikams. Kas yra Jėzus? Kodėl Jėzus mirė? Kaip neabejoti savo tikėjimu? Kodėl ir kaip turėčiau skaityti Bibliją? Kodėl ir kaip aš meldžiuosi? Kaip Dievas mus veda? Kaip galiu pasipriešinti blogiui? Kodėl ir kaip turėtume papasakoti kitiems? Ar Dievas gydo šiandien? O kaip Bažnyčia? Apie tai draugiškoje atmosferoje kalbėjosi kursų dalyviai, apmąstydami anglikonų pastoriaus Niko Gambelio paskaitas ir savo gyvenimo patirtį.

Kursai įpratino galvoti apie savo krikščionišką tapatybę ir pažadino bendruomeniškumo ilgesį. Ypač grupelė susigyveno po vadinamojo „Šventosios Dvasios savaitgalio“, skirto temoms „Kas yra Šventoji Dvasia? Ką daro Šventoji Dvasia? Kaip galiu būti pripildytas Šventosios Dvasios?“ Buvo prašoma Šventosios Dvasios išliejimo, šlovinti padėjo sesers Daivos Staskevičiūtės, SF, giedamos giesmės, už kursų dalyvius užtarimo meldė Regina ir Sigitas Paplauskai.

Kursų pabaigoje dalyviai žiūrėjo filmą „Kaip tolimesnį savo gyvenimą nugyventi pilnavertiškai?“, paskui šešiolikai žmonių buvo įteikti kursų baigimo pažymėjimai. Kaip įprasta Alfa praktikoje, kiekvienas dalyvis buvo prašomas atsivesti po svečią – kaimyną, draugą, šeimos narį, kad vis daugiau žmonių užsidegtų noru tikėjimą išgyventi ne tik asmeniškai, šeimoje ar šv. Mišiose, bet ir bendruomenėje.

Alfa kursams pasibaigus, lieka klausimas: kas toliau? Gal grupelėje atsiras iniciatyvių žmonių, norinčių vesti kursus naujiems nariams? O gal naujų pajėgų įsilies į 2008 m. rudenį susibūrusią Šventojo Rašto skaitymo grupelę ar „Caritas“ bei Marijos legioną?

Kursai nebūtų įvykę be daugelio žmonių darbo, patarimų ir maldų. Ypač reikėtų padėkoti tikybos mokytojai Jurgitai Spūdienei, klebonui kun. Sigitui Bitkauskui, Petrutei ir Petrui Stroliams, Vilniaus Šv. Onos Gyvojo Rožinio maldos grupei, seseriai Celinai Galinytei, OSB, seseriai Agnietei Ivaškevičiūtei, OSB, kursų pristatyme liudijusiai kauniečių šeimai – Vilhelmui su žmona Edita ir dukra Kamile ir visiems kitiems, padėjusiems kursus rengti.

Rasa Strolytė

Laimutės Strolytės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija