Atnaujintas 2009 m. balandžio 10 d.
Nr. 29
(1721)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Atvyko pas savuosius

Kun. Andrius Verbų procesijoje

Sekmadienį po šv. Mišių

Gavėnios rekolekcijos Gargždų parapijos bažnyčioje jaunimui ir moksleiviams kiekvienais metais vyksta penktadienio  vakare.  Šiemet kovo 27 dieną vykusioms rekolekcijoms  vadovavo kanauninkas Vygintas Gudeliūnas. Moksleivių ir jaunimo susirinko gausiai, giedojo ateitininkai.

 Penktadienį prieš Verbas prasidėjo parapijos rekolekcijos, kurioms vadovavo Telšių vyskupijos Šeimos centro  reikalų vedėjas bažn. teol. lic. Andrius Vaitkevičius.

Kun. A. Vaitkevičius gyveno Gargžduose, mokėsi „Minijos“ vidurinėje mokykloje, buvo ateitininkas, aktyviai dalyvavo Gargždų Šv. arkangelo Mykolo ateitininkų kuopos veikloje. Mokydamasis Telšių licėjuje ir kunigų seminarijoje aktyviai dalyvavo ateitininkų veikloje, o ir dabar, baigęs studijas Romoje, domisi ateitininkų veikla.

Susirinkusiems į Gargždų bažnyčią buvo įdomu pamatyti savo parapijietį kunigą Andrių, vadovaujantį rekolekcijoms, klausytis jo pamąstymų. Po šv. Mišių kunigui Andriui dėkojo parapijos klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas, sveikino ateitininkai, parapijos šeimos centro atstovai, jaunimas, choristai ir visi pamaldų dalyviai.

Kun. A. Vaitkevičiaus pavyzdžiu seka dar keletas gargždiškių:  Evaldas, pradėjęs nuo licėjaus, šiuo metu besimokantis Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijoje, Vilius, besimokantis licėjuje. Yra svajojančių apie propedeutinį kursą Žemaičių Kalvarijoje, kur dabar yra paskirtas dirbti  kun. A. Vaitkevičius.

Kazimiera Sipienė

Gargždai
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija