Atnaujintas 2009 m. balandžio 17 d.
Nr. 30
(1722)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Atviras laiškas

Brangūs ir mieli „Marijos radijo“ vadovai ir darbuotojai,

Jaučiame nuoširdžiausią Dievo ir Švč. Marijos pagalbą, kad Lietuvoje dar turime tokią puikią ir patikimą radijo stotį, ištikimai skleidžiančią dvasinę, dorovinę ir patriotinę mintį. Ne tik mes, vyresnės kartos, bet ir jaunesni šalies piliečiai jau daugiau nei penkerius metus atidžiai klausomės „Marijos radijo“ laidų, drauge su jumis kasdienėje maldoje semiamės iš jos dvasinės stiprybės ir paguodos šiame nelengvame ir sudėtingame laikotarpyje. Su giliu skausmu pastaruoju metu išgyvename dėl spaudoje, valstybiniame radijuje bei televizijoje vis besikartojančių propaguojamų dvasiškai menkaverčių idėjų, tendencingų istorinių laidų, ardančių mūsų tautos ir valstybės moralinius ir dorovinius pamatus.

Tiek per komercinius, tiek per valstybinės radijo bei televizijos kanalus ypač suaktyvėjo propaganda apie ikimokyklinio ugdymo įstaigose ketinamą diegti programą „Gender Loops“. Šia netgi Europos Komisijos finansuojama programa mūsų mažiesiems piliečiams ketinama diegti bendražmogiškas ir krikščioniškas vertybes paminančias iškrypėliškas idėjas, iš esmės griaunančias tradicinės šeimos vertybes. Sunku logiškai suvokti, kur ritasi pasaulis, kodėl mūsų krikščioniškoje Lietuvoje abejingai tylima, kai visuomenės akiratį vis labiau ima stelbti tokios anarchistinės, blogio jėgos, siekiančios iš vidaus sugriauti tikėjimą Dievu, išjuokti patriotinius jausmus, ištrinti tautiškumo sąvoką iš lietuvių sąmonės. Neabejojame, kad tokiu sudėtingu laiku praverstų dažnesnės laidos dvasingumo tema, kad tose laidose dalyvautų ir visuomenėje didžiulį autoritetą turintys dvasininkai.

Būtų džiugu „Marijos radijo“ eterio bangomis išgirsti monsinjoro Alfonso Svarinsko dvasingas patriotines mintis. Šis dvasininkas, daugelį metų kentęs sovietinių baudėjų represijas ir pažeminimus, vienas iš nedaugelio tautiečių, išsaugojęs tvirtus dvasinius ir moralinius principus, todėl neabejojame, kad šio dvasininko ištarti tiesos žodžiai mūsų pasimetusiai visuomenei padės labiau susitelkti ir nepasiklysti tuose klaidžiuose dabartinio gyvenimo labirintuose. Tikimės, kad „Marijos radijo“ vadovas kunigas Oskaras Volskis ir jūs, gerbiamieji radijo darbuotojai, teigiamai įvertinsite mūsų pasiūlymą pakviesti mons. A. Svarinską į jūsų rengiamas laidas.

Su gilia pagarba ir nuoširdžiausiais sveikinimais šv. Velykų proga „Marijos radijui“  

Jonas Burokas, LLKS pirmininkas
Ona Voverienė, LML prezidentė
Julija Ambrasienė, LLKDS pirmininkė, Sigitas Mičiulis, Jonas Stepkovičius, Pranas Jakaitis, Tarybos nariai

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija