Atnaujintas 2009 m. balandžio 22 d.
Nr. 31
(1723)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Partizanų suvažiavimas

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Partizanai, ryšininkai ir jų rėmėjai
prie Kauno karininkų ramovės

Balandžio 18 dieną, šeštadienį, Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už žuvusius partizanus, ryšininkus ir rėmėjus. Koncelebracijai vadovavo kunigas Artūras Kazlauskas, dalyvavo monsinjoras Alfonsas Svarinskas, garbės kanauninkas Juozas Gražulis. Monsinjoras A. Svarinskas pamoksle partizanams linkėjo sveikatos, ilgų gyvenimo metų ir priminė, kad kova už laisvę ir teisingumą dar nebaigta, nes per du dešimtmečius Vilniaus Lukiškių aikštėje dar nepastatytas memorialas visų kartų kovotojams už laisvę ir nepriklausomybę. Šiemet švenčiame Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį, o daug istorinių statinių neužbaigti – tarp jų ir Lietuvos valdovų žemutinė pilis.


KT sprendimas – smūgis į paširdžius

Algimantas ZOLUBAS

Nebrandžia demokratija, pilietinės visuomenės, kuri ir valdo demokratijos mechanizmus, formavimo bei ugdymo stoka Lietuvoje skundžiasi į valdžias einantieji, o kenčia negausi pilietiškai susivokiančios visuomenės dalis ir pasyviosios – tik formaliai pilietiškos – visuomenės dauguma. Deja, pati pilietinė visuomenė mažėja. Manoma, kad emigravusiųjų iš Lietuvos skaičius siekia pusę milijono. Taigi ir demokratija, ir valstybingumas, jei išvykusieji nebepriklauso pilietinei tautai, per tokias netektis patiria didžiulę žalą. Mažai tautai tokia raida pragaištinga.


Du šimtadienius palyginus

Vilius BRAŽĖNAS

Šiemet veik sutapo Lietuvos Respublikos ir Jungtinių Amerikos Valstijų naujų vyriausybių veiklos pirmieji šimtadieniai. JAV turi tradiciją susilaikyti nuo naujos valdžios kritikavimo 100 pirmųjų dienų.

JAV politiką lemiančius prezidentinius rinkimus laimėjo aiški „liberalinė“ kairė. Globalistų statytinis „demokratas“ Obama rinkimų vajaus pradžioje pagal politines pažiūras buvo dešiniųjų apibūdintas kaip „truputį dešinėn nuo Lenino“. Jis yra „liberalas“, kaip dabar vadinasi JAV socialistai. Todėl nestebina pamačius „liberalaus“ žurnalo „Newsweek“ (2009 02 16) viršelyje juodą ranką, spaudžiančią raudoną, ir antraštę: „Mes visi dabar esame socialistai“.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija