Atnaujintas 2009 m. balandžio 24 d.
Nr. 32
(1724)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Pirmosios patriarcho Kirilo Velykos

Rusijos Stačiatikių Bažnyčios
patriarchas Kirilas per Velykų
liturgiją prie Maskvos Kristaus
Išganytojo katedros
Nuotrauka iš patriarchia.ru

Sekmadienį patriarchas Kirilas, kaip Rusijos Stačiatikių Bažnyčios vadovas, aukojo keturių valandų Velykų liturgiją Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje. Užbaigdamas šv. Mišias jis pasveikino ne tik Rusijos, bet ir kitus pasaulio stačiatikius su Velykomis, o savo pamoksle paragino juos nebūti piktais, nesiskųsti išbandymais.

Per iškilmingas Mišias ištrauka iš Evangelijos buvo skaitoma aštuoniolika kalbų, siekiant pabrėžti krikščionių vienybę visame pasaulyje. Patriarchas pirmasis pradėjo skaityti graikų kalba, o po to ištraukos iš Šventojo Rašto buvo skaitomos lotynų, bažnytine slavų, šiuolaikinėmis Europos kalbomis bei kinų kalba. Anksčiau Evangelija per Velykų šv. Mišias buvo skaitoma tik keliomis kalbomis. Pamaldose dalyvavo Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, premjeras Vladimiras Putinas, Maskvos meras Jurijus Lužkovas, kiti valdžios atstovai.

Stačiatikiai sekmadienį šventė Velykas Rusijoje, Izraelyje, Graikijoje, Kipre ir kitose šalyse. Pasaulyje stačiatikybę išpažįsta apie 150 milijonų žmonių.

Pagal Reuters

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija