Atnaujintas 2009 m. balandžio 24 d.
Nr. 32
(1724)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Padėkos žodis buvusiam Vilniaus miesto vadovui

Mes, buvę laisvės kovų dalyviai, su malonumu prisimename, kaip prieš metus, šv. Velykų išvakarėse, važiuodami sostinės visuomeniniu transportu, ties Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankryža, pirmąkart išgirdome diktoriaus skelbiamą informaciją: „Kunigo Broniaus Laurinavičiaus stotelė“... Ši žinia mums buvo be galo maloni staigmena. Džiaugėmės, kad žengtas dar vienas kilnus žingsnis įamžinant garsaus Lietuvos Katalikų Bažnyčios ir Žmogaus teisių gynėjo, kunigo Broniaus Laurinavičiaus šviesų atminimą. Šios stotelės pavadinimu įamžintas nenuilstančio kunigo, disidento atminimas – 1981 m. lapkričio 24–osios vakarą būtent ties šia sankryža kagėbistų pastumtas po sunkvežimio ratais žuvo kunigas B. Laurinavičius. Piktavalio okupanto ranka pasirūpino, kad šio dvasininko neliktų tarp mūsų...  Tačiau kun. B. Laurinavičiaus auka nebuvo beprasmė – mūsų ir Lietuvos istorijos atmintyje jis savo dvasia liko gyvas amžinai. Dar daugiau nei prieš metus, Kunigo Broniaus Laurinavičiaus paminklo paramos fondui prašant, sostinės meras Juozas Imbrasas be jokių išlygų supratęs mūsų keliamos kilnios idėjos svarbą netrukus pasirašė potvarkį, kad Žalgirio ir Kalvarijų gatvių sankryžoje esanti stotelė būtų pavadinta šio garbaus dvasininko vardu.

Be to, buvusio Vilniaus miesto vadovo J. Imbraso nurodymu buvo sutvarkytas ir Kunigo Broniaus Laurinavičiaus skveras, esantis toje pačioje vietoje. Iš skvero buvo iškelti komerciniai objektai, darkę vaizdą, o skveras išklotas plytelėmis, įrengti suoleliai, pasodinta medžių. Artimiausiu metu mes tikimės čia pamatyti iškilų ir didingą paminklą šiam drąsiam dvasininkui.

Nuoširdžiai dėkojame buvusiam Vilniaus miesto merui J. Imbrasui už kilnias pastangas, džiaugiamės, kad šis žmogus neliko abejingas fondo prašymui. Nuoširdžiai dėkojame ir Seimo nariui Petrui Gražuliui. Šiems žmonėms linkime Dievo palaimos jų kilniuose darbuose.

Bronė Serbentaitė, Danutė ir Antanas Umbrasai,  Vytautas Uogelė, Pranas Jakaitis, Vytautas Slėnys, Vytautas Prušinskas, Juzefa Pačkauskienė,

Janina Judikevičiūtė, Vaclovas Bernius,
Jonas Stepkovičius, Bonifacas Valaitis,
Sigitas Mičiulis, Gražina Prušinskaitė,
Irena Sakalauskienė, Dalė Vaitauskienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija