2009 m. gegužės 2 d.
Nr. 34
(1726)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Italų kunigas rūpinasi Lietuvos vaikais

Genovaitė BALIUKONYTĖ

Kunigas Maksimas Biankas, SDB,
su jaunaisiais Palemono parapijiečiais

Neseniai lankiausi Palemono parapijoje, kur yra ne tik nauja (1996 metais pastatyta) bažnyčia, vienuolynas, bet ir įsikūręs saleziečių centras. Parapijai ir vienuolynui vadovauja bei parapijiečių vaikais rūpinasi italas kunigas Maksimas Biankas (Massimo Bianco).

Įėjusi į atvirą bažnyčią nustebau neradusi klebono. Kunigas su kolega vaikštinėja lauke. Paklaustas, ar nebijo palikti atvirų maldos namų, italas tik šyptelėjo ir užtikrino, kad palemoniečiai yra labai sąžiningi. „Laikau atvirą ne tik bažnyčią, bet ir automobilį. Niekada niekas nedingo. Čia ateinantys vaikai patikimi, nuoširdūs ir paslaugūs. Visada pasisiūlo padėti“, – gyrė palemoniečius italas salezietis. Mums bekalbant du paaugliai kunigo pasiteiravo, ar nėra kokio nors darbo, ir tik gavę neigiamą atsakymą nubėgo į čia pat prie bažnyčios esančią sporto aikštelę.


Vyriausias Lietuvos kunigas pagerbtas sulaukęs 103 metų

Mons. Juzefą Obrembskį (kairėje)
2007 metais su kunigystės 75-mečiu
sveikina svečias iš Baltarusijos
Pinsko apaštalinis administratorius
kardinolas Kazimiežas Sviontekas
Kun. Oskaro Petro VOLSKIO nuotrauka

Ilgametis Vilniaus arkivyskupijos Maišiagalos klebonas monsinjoras Juzefas Obrembskis per Šv. Juozapo šventę sulaukė 103 metų. Pagerbti savo buvusio klebono, tarnavusio maišiagaliečiams beveik 60 metų, į šv. Mišias Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje susirinko gausus būrys parapijiečių. Tik pats jubiliatas šv. Mišiose dalyvauti negalėjo, bet gimtadienį paminėjo savo namelyje. Jį pasveikinti atvyko broliai kunigai, o iš Vilniaus atvažiavo netgi Šventojo Tėvo atstovas apaštalinis nuncijus arkivyskupas Peter Stephen Zurbriggen, tomis dienomis bebaigiąs kadenciją Lietuvoje. Jis dėkojo monsinjorui už ilgą tarnystę Katalikų Bažnyčiai. Pasak nuncijaus, kunigas yra puikus susivienijimo, bendrumo ir draugystės pavyzdys ne tik Lietuvos, bet ir Lenkijos katalikams. „Tai puikus pavyzdys, kaip žmogus tesi savo pažadą sekti Jėzumi Kristumi“, – sakė nuncijus. O pats jubiliatas, 77-uosius kunigystės metus skaičiuojantis mons. J. Obrembskis sakė, kad kiekvienas žmogus, tikintis Dievu ir gyvenantis pagal Dievo įsakymus, turi galimybę mėgautis ilgu gyvenimu.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija