2009 m. gegužės 2 d.
Nr. 34
(1726)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Kristus – ribų neturintis Gailestingumas

Alvyra Grėbliūnienė

Šv. Mišias aukoja
kun. Valerijus Rudzinskas

Dievo Gailestingumo koplyčios maketas

Pilnų namų bendruomenės
sakralinės muzikos ansamblis

Pilnų namų bendruomenė Panaroje – vieta, kur skelbiama Dievo Gailestingumo žinia. Pasak kun. Valerijaus Rudzinsko, Dangiškojo Tėvo malonė taip sutvarkė, kad šiai žiniai platinti nereikia jokių  komunikacijos priemonių – ji tiesiog per bendruomenės kunigo įkūrėjo, kitų misionierių žodžius, darbus, maldas, rankas pasiekia čia gyvenančių, ieškančių ir ilgesniam laikui čia pasiliekančių žmonių širdis.

2000 metų balandžio 30-ą dieną, sesers Faustinos Kovalskos, Kristaus gailestingumo apaštalės, kanonizacijos proga (tuomet tai buvo Atvelykio sekmadienis), Jonas Paulius II įsteigė Dievo Gailestingumo sekmadienį. Panaros Pilnų namų bendruomenėje įkūrus laikiną koplytėlę, kun. V. Rudzinskui iš karto gimė mintis prašyti vyskupą, kad jai suteiktų Dievo Gailestingumo koplyčios vardą. Tai atliko Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila. 2006 m. birželio 26 dieną Gailestingojo Jėzaus paveikslą padovanojo kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Balandžio 19 dieną, Dievo Gailestingumo sekmadienį, į koplyčios titulo šventę atvyko apie 1000 maldininkų. Su kun. V. Rudzinsku šv. Mišias celebravo kan. Mindaugas Puidokas, kun. Ąžuolas Miliauskas, kun. Kęstutis Dvareckas, kun. Vitas Kaknevičius, išpažinčių klausė tėvas Donatas Šukys, giedojo PNB sakralinės muzikos ansamblis (vadovas Jeronimas Alvydas Remesa).

Homiliją sakęs kun. Valerijus įtikinamai sakė, kad  šiandien labiausiai visiems reikia Jėzaus, Jo palaiminimų, Jo nešamos ramybės, vienijančio ir gydančio Dievo Gailestingumo: „Todėl Jį jums ir skelbiu, kviesdamas santarvei, vienybei, mokėjimui atleisti“.  Dvasininkas papasakojo šv. Jeronimo liudijimą, kaip nusenusį ir išsekusį evangelistą Joną jo mokiniai ant rankų nešdavo į bažnyčią. Jis kasdien ištardavo žodžius: „Vaikeliai, mylėkite vienas kitą! Nes toks yra Viešpaties paliepimas; ir jei jo vieno laikysitės, bus gana“. Kunigas Valerijus kvietė visus nebijoti savo ribotumų, silpnumo, žvelgti į kitus su pasitikėjimu ir meile, atleisti ir patikėti, kad niekas negali būti atstumtas nuo Jėzaus ir Bažnyčios, jei bent žingsnelį žengia link Dievo artumo.

Kunigas papasakojo ir istoriją apie šv. Joną Išmaldininką. Ji pamoko šiandienos žmogų būti jautriu ir dosniai dalyti išmaldą. Pastaroji gali jam padėti laimėti Dievo karalystę. Kiekvienas žmogus skirtingai patiria, išgyvena, atsiveria Gailestingumui. Tada jis ir pats tampa gailestingu ir auga tikėjimu. Pamokslininkas pacitavo Motinos Teresės žodžius: „Daug sykių man sakydavo, jog, užuot davusi žuvies, turiu duoti meškeres žvejybai ir leisti, kad kiti susižvejotų patys. Deja, taip dažnai tie, kuriems tarnauju, nebeturi jėgų išlaikyti rankoje meškerę. Duodama jiems žuvies, padedu jiems atgauti jėgas, kurių reikia, kad galėtų žvejoti rytoj“...

Po šv. Mišių vyko vidinio išgydymo ir išlaisvinimo pamaldos. Šventino vandenį, devocionalijas, kunigai teikė asmeninį palaiminimą. Norintieji galėjo įsigyti įvairių religinių knygų, kompaktinių plokštelių, velykinės arbatos, asmenine auka paremti  Palaimintojo JMD projekto „Dėkoju Tau už gyvybę“ įgyvendinimą. Tam tikslui išleistas naujas laikraštėlio ,,Pašaukimas“ numeris, kurio svarbiausia tema – Velykos. Koplytėlėje veikė ikonų, kurias nutapė bendruomenėje gyvenantis dailininkas Raimondas Navakauskas, paroda.

Kun. V. Rudzinskas pakvietė atvykti į Pilnų namų bendruomenės įkūrimo 10-mečio paminėjimą, kuris rengiamas Sekminių išvakarėse, šeštadienį, gegužės 30 dieną. Minėjimas prasidės 12 val. šv. Mišiomis. Po Mišių keli jaunuoliai bus priimti į pirmąsias vienuolyno pakopas – postulatą ir noviciatą. Bus rodoma meninė programa bei bendraujama. Dvasininkas išreiškė savo bendruomenės ir visų čia apsilankančiųjų norą – pastatyti Dievo Gailestingumo koplyčią – ir prašė prisidėti auka ir nešti šią žinią kitiems, kad ir jie taptų gėrio darbų dalininkais.

Specialioji sąskaita koplyčios statybai:
Bankas SNORAS Alytaus filialas Banko kodas 00758
PILNŲ NAMŲ BENDRUOMENĖ
Sąskaita Nr. LT12 0075 8000 0412 0043

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija