2009 m. gegužės 2 d.
Nr. 34
(1726)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Gavėnios maldos

Šilalės parapijos jaunimas
su prelatu Juozu Šiuriu,
klebonu dekanu kun. Stasiu Toleikiu
ir kun. Domu Gatautu (kairėje)
prie Kristaus kapo

Šilalės klebonas dekanas
kun. Stasys Toleikis Verbų procesijoje

Žemaičių Kalvarijos Kalnų giedotojai
prie Šilalės parapijos namų

Per Gavėnią Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos tikintieji, vadovaujami klebono dekano kun. Stasio Toleikio, maldas skyrė įvairioms intencijoms, o visą Gavėnios metą sekmadieniais, po Sumos,  parapijos namuose giedojo Žemaičių Kalvarijos Kalnus.

Gavėnios metą prieš vakarines pamaldas bažnyčioje buvo einamas Kryžiaus kelias, o sekmadieniais, prieš Sumą, Kryžiaus kelią eidavo visi susirinkusieji į Sumos šv. Mišias. Visi trys Šilalės kunigai: klebonas S. Toleikis, vikarai Mindaugas Alekna ir Kęstutis Motiejaitis per Gavėnios homilijas daug dėmesio skyrė Kristaus kančios prasmei apmąstyti. Rekolekcijas Šilalėje vedė kan. dr. Petras Smilgys iš Kauno.

Verbų sekmadienį Šilalės bažnyčioje žmonės nesutilpo, todėl jų buvo ir šventoriuje. Sekmadienis buvo vaiskus ir saulėtas, todėl procesija buvo einama aplink bažnyčią. Giedojo bažnyčios choras, vadovaujamas maestro Antano Kazlausko.

Su dideliu susikaupimu praėjo Didysis Tridienis. Didžiojo Ketvirtadienio Paskutinės Vakarienės šv. Mišias aukojo kun. M. Alekna. Didįjį Šeštadienį prie Viešpaties kapo, apmąstant Kristaus kančią ir mirtį, budėjo jaunimas. Į šį budėjimą aktyviai įsitraukė parapijos skautai ir jaunieji ateitininkai, vadovaujami mokytojų Linos Jasaitės, Viktorijos Macienės ir Elvyros Gedeikienės. Tą šeštadienį dar vieni Žemaičių Kalvarijos Kalnai buvo giedami bažnyčioje. Sulaukta ir svečių. Kalnų giedotojus ir prie Kristaus kapo budintį jaunimą aplankė Telšių vyskupijos generalvikaras prel. dr. Juozas Šiurys ir kun. Domas Gatautas. Prel. J. Šiurys pasidžiaugė gražiu ir aktyviu parapijos jaunimu, padėkojo ir Žemaičių Kalvarijos Kalnų giedotojams. Daug tikinčiųjų susirinko ir į Velyknakčio bei Kristaus Prisikėlimo šv. Velykų pamaldas.

Petras Žeromskis

Šilalė
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija