2009 m. gegužės 6 d.
Nr. 35
(1727)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

„Auksalio kupke“ –  krašto kūrėjų darbai

Rūta AVERKIENĖ

Medžio skulptorius Algirdas
Juškevičius su mokiniais

Varėnos kultūros centro parodų salėje trečią kartą organizuojama Varėnos rajono kūrėjų darbų paroda „Auksalio kupkas“. Parodą pristačiusi Varėnos kultūros centro vyr. specialistė Jurgita Juknevičiūtė sakė, jog šioje parodoje savo darbus demonstruoja ir profesionalūs menininkai, ir tautodailininkai, ir pradedantieji.

Varėnos kraštas nuo seno garsėja talentingais kūrėjais, senųjų amatų meistrais. Daugelis iš jų savo išaustais divonais, nutapytais paveikslais, nupintomis vyžomis, puikiausiais nėriniais, keramikiniais ir medžio dirbiniais, šiaudiniais sodais bei kitais nagingų rankų kūriniais žavi į Dzūkiją užklystančius turistus.

Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Miškinis pasidžiaugė, kad Varėnos krašte gyvena tiek daug kuriančių žmonių, padėkojo, kad jie dalijasi savo kūrybinėmis mintimis, ir įteikė Varėnos rajono mero Vido Mikalausko padėką. Varėnos rajono administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Regina Svirskienė linkėjo kūrėjams sėkmės. Varėnos turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Algirdas Juškevičius, beje, parodoje eksponuojantis savo sukurtas medžio skulptūras, sakė, kad ši paroda įsilieja į Lietuvos vardo tūkstantmečiui paminėti skirtų renginių sąrašą, o kai kuriuos ši paroda galbūt paskatins ryžtis ir personalinėms parodoms.

Parodoje, buvo, galima išvysti keramikės Rūtos Indrašiūtės skulptūras iš akmens ir keramikos, medžio meistrų Vytauto Baublio, Algirdo Juškevičiaus bei jo mokinių Tautvydo Averkos ir Mindaugo Vyšniausko skulptūras, Aldonos Skamakarienės karpinius, Irenos Žukauskienės (tapytus ir iš veltinio sukurtus) paveikslus, Algirdo Daugėlos, Alberto Lisovskio ir Haroldo Kadono tapybos darbus, Laimos Saviščevienės ir Eugenijos Bakšienės floristikos darbus. Visi jie neabejotinai papildo Dzūkijos krašto kūrėjų „aukso kupką“.

Varėna
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija