2009 m. gegužės 8 d.
Nr. 36
(1728)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Į Lietuvą atvyko naujasis nuncijus

Naujasis apaštališkasis nuncijus
Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje
italas arkivyskupas Luigi Bonazzi

Antradienį į Lietuvą atvyko arkivyskupas Luigi Bonazzi, naujasis apaštališkasis nuncijus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Oro uoste svečią pasitiko Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, LVK generalinis sekretorius monsinjoras Gintaras Grušas, kiti Lietuvos vyskupai, kunigai, taip pat ir kelių vienuolijų vadovai.

Popiežiaus pasiuntinį pasveikino ir Užsienio reikalų ministerijos atstovai, ambasadoriai, kapelionai. Po trumpo ir šilto pasisveikinimo Vilniaus oro uosto VIP salėje nuncijus nuvyko trumpai maldai į Aušros Vartų koplyčią, o iš ten – į Apaštališkąją nunciatūrą T. Kosciuškos gatvėje.

Arkivyskupas L. Bonazzi, ne-seniai baigęs tarnystę Kuboje, apaštališkuoju nuncijumi Lietuvoje ir Estijoje buvo paskirtas kovo 14 dieną. Kovo 25 dieną jam suteiktas paskyrimas atstovauti Šventajam Tėvui ir Latvijoje.

L. Bonazzi gimė 1948 metais Šiaurės Italijos Bergamo arkivyskupijoje. 1973-iaisiais jam buvo suteikti kunigo šventimai. Baigęs Šventojo Sosto diplomatus rengiančią Popiežiškąją bažnytinę akademiją, kunigas L. Bonazzi du dešimtmečius tarnavo nunciatūrose Afrikoje, Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje. 1999 metais buvo paskirtas apaštališkuoju nuncijumi Haityje ir konsekruotas vyskupu.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija