2009 m. gegužės 20 d.
Nr. 39
(1731)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Premija kultūros centrui

Rūta AVERKIENĖ

Varėnos kultūros centro
direktorė Marytė Stoškutė
Autorės nuotrauka

Varėnos kultūros centrui įteikta garbinga Kultūros ministerijos premija „Geriausias kultūros centras 2008“. Šį aukščiausios kategorijos įvertinimą ir premiją Kultūros ministerija skyrė įvertinusi paskutinių penkerių metų Varėnos kultūros centro aktyvią, kūrybingą, novatorišką veiklą puoselėjant etninę kultūrą, mėgėjų meną, kuriant menines programas, tenkinant bendruomenės kultūrinius poreikius ir organizuojant profesionalaus meno sklaidą, atitinkamą kultūros ir meno darbuotojų kvalifikaciją.

Diplomą įteikęs Kultūros ministerijos sekretorius Juozas Širvinskas kultūros darbuotojams linkėjo ir toliau dirbti sėkmingai bei gauti dar ne vieną aukščiausią įvertinimą. Lietuvos liaudies kultūros centro direktorius Saulius Liausa džiaugėsi, kad rajono bendruomenė į kultūros centrą ateina ne tik dėl gražių, atnaujintų centro patalpų, bet, svarbiausia, dėl puikių renginių. Jis Varėnos kultūros centro direktorei Marytei Stoškutei įteikė apdovanojimą liudijančią atminimo lentą „Geriausias kultūros centras 2008“.

Varėnos rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas sakė, kad „nuo tada, kai duris atvėrė atsinaujinęs kultūros centras, kultūrinis gyvenimas rajone labai pasikeitė – čia kas savaitę vyksta puikiausi koncertai, vaidina geriausi šalies aktoriai...“ Rajono vadovas dėkojo visiems kultūros darbuotojams ir linkėjo jiems didelės kūrybinės sėkmės bei meilės savo darbui. Su įvertinimu Varėnos kultūros centro kolektyvą pasveikino Alytaus apskrities viršininkas Algimantas Bražionis ir jo pavaduotojas Juozas Šilanskas. Centro direktorei Marytei Stoškutei, jos pavaduotojui Mariui Galiniui, etnografei Linai Būdienei ir mišraus choro „Varpilė“ vadovei Ramonai Velžienei įteikti Alytaus apskrities viršininko padėkos raštai.

Varėnos kultūros centro direktorė M. Stoškutė sakė, kad ši premija kolektyvą įgalina pasidžiaugti tuo, kas pasiekta, ir įpareigoja nesustoti vietoje ir toliau kurti įdomius kultūros projektus, tenkinti bendruomenės kultūros poreikius. „Varėnos rajonas puikiai reprezentuoja Dzūkiją etninės kultūros, kulinariniu paveldu ir gyvuojančiais reiškiniais, kuriuos sumaniai globoja ir puoselėja Varėnos kultūros centro ir jo filialų darbuotojai.

Kad Varėnos kultūros centras tikrai vertas šio garbingo apdovanojimo, įtikino koncertas, kurį režisavo R. Svirskienė. Varėniškiams ir svečiams tą vakarą koncertavo vaikų folkloro kolektyvai: „Piemenukai“ iš Nedzingės (vadovė Vanda Mockevičienė), „Serbenta“ iš Senosios Varėnos (vadovė Irena Naujūnienė) ir Kultūros centro vaikų folkloro ansamblis (vadovė Lina Būdienė) bei muzikantai Rosita Svetikienė ir Kęstutis Taraila, jaunieji dainininkai iš vaikų popchoro „Bruknelė“ (vadovė Asta Kašėtienė), Kultūros centro vyresniojo amžiaus žmonių kolektyvas „Kadagys“ ir merginų šokių kolektyvas „Vėjava“ (vadovė Ramunė Butkienė), kuriam talkino Varėnos moksleivių kūrybos centro jaunučių šokių kolektyvo mergaitės (vadovė Vilija Žilinskienė), 2003 metų „Aukso paukštės“ nominantė – kapela „Periodas“ (vadovas Valentinas Taraila), jaunimo kapela (vadovas Irmantas Čepaitis). Žiūrovams dainavo trys chorai: berniukų choras „Aitvaras“, Varėnos muzikos mokyklos jaunių choras „Varėnė“ (vadovė Ilona Zalanskienė) ir Kultūros centro mišrus choras „Varpilė“ (vadovė Ramona Velžienė).

Varėna

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija