2009 m. gegužės 20 d.
Nr. 39
(1731)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Mažųjų ir didžiųjų klaidos

Algimantas ZOLUBAS

Net ir didelės mažųjų klaidos paprastai visuomenei didelės žalos nedaro. Mažieji už savo padarytas klaidas atsako patys – už jas patys moka arba iš jų mokosi.

O didžiųjų net ir mažos klaidos daro žalą visuomenei, todėl jiems ir atsakomybės našta turi būti didesnė, nes už jų padarytas klaidas moka ne patys, o visuomenė.

Prezidento Valdo Adamkaus antroji kadencija nužymėta klaidomis, deja, panašu, kad sąmoningomis. Pataikavimas valdžioje esančiai buvusiai komunistinei partinei nomenklatūrai, prosovietiškų teismų formavimo tąsa ir palaikymas, perdėtas meilikavimas ir pataikavimas Lenkijai lietuvių tautos orumo sąskaita, valstybinių apdovanojimų nuvertinimas apdovanojant kagėbistus ir įvairius pašlemėkus, visiškas abejingumas Lietuvos pilietybės išlaikymui užsienyje gyvenantiems lietuviams – tai jau net ne klaidos, o valstybei nusikalstama veika.

Linkėkime ateinančiajai prezidentei Daliai Grybauskaitei su visuomenės viltimis bei aukštu pasitikėjimu ir pagalba dirbti Tėvynės labui, buvusiųjų prezidentų klaidas ar jų pasekmes taisyti, naujų nepadaryti.

Premjero Andriaus Kubiliaus bičiulystė su apgavysčių pagrindu sukurtu dariniu „Leo LT“, susitaikymas su akivaizdžiu gyventojų apiplėšinėjimu už elektros ir šiluminę energiją, tuščia ambicija statydinti branduolinę vietoj vėjo, vandens, biokuro jėgainių bei kiti dideles abejones keliantys skuboti sprendimai prilygsta klaidoms.

Linkėkime ryžtingam, išmanymą ir patirtį turinčiam Premjerui savo klaidas nedelsiant taisyti, naujų nedaryti, išmintingai tvarkyti valstybės ūkį.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija