2009 m. gegužės 22 d.
Nr. 40
(1732)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Lietuvos saleziečiai švenčia 75-metį

Pagal artimo meilę galima atskirti, kurie yra Dievo vaikai, o kurie –
piktojo ir pasaulio vaikai.

(Šv. J. Boskas)

Genovaitė BALIUKONYTĖ

Palemono klebonas italų tautybės
salezietis kun. Maksimas Biankas
dažnai bendrauja su parapijos jaunimu

Šiemet gruodį pasaulio saleziečių kongregacija švęs 150-ąsias įkūrimo metines, o gegužės mėnesį 75-erių metų jubiliejų mini Lietuvos saleziečių bendruomenė. Ta proga Kauno priemiestyje, Palemone, įsikūrusiame saleziečių vienuolyne svečiavosi laikraščio „XXI amžius“ redakcijos darbuotojai: vyr. redaktorius Edvardas Šiugžda, leidyklos direktorė Livija Šiugždienė ir šių eilučių autorė. Juos maloniai ir svetingai priėmė Palemono klebonas salezietis italas kun. Maksimas Biankas (Massimo Bianco) ir parapijos vikaras bei jo padėjėjas – lietuvis kunigas salezietis, neseniai atšventęs savo kunigystės 50-etį Petras Dumbliauskas. Be jų, Palemono saleziečių vienuolyne gyvena garbingo amžiaus sulaukę saleziečiai kunigai Krizantas Juknevičius, Stasys Šileika (beje, gegužės 28 dieną švęsiantis dar ir savo garbingą 90 metų jubiliejų) bei vienuolis pasaulietis brolis Vladas Sabaliauskas.


Dėl išankstinio nusistatymo sumenkinti Bažnyčią

Atviras laiškas „Lietuvos ryto“ redakcijai

Gegužės 9 dieną Jūsų laikraštyje buvo išspausdintas Laimos Lavastės straipsnis „Kapelionų maldas gožia skandalai ir intrigos“ apie vyskupo Eugenijaus Bartulio tariamai neteisingą sprendimą, kuriuo kun. Saulius Kasmauskas buvo paskirtas vyriausiuoju kariuomenės kapelionu. Ta pačia tema pakartotinai buvo rašyta gegužės 13 dienos „Lietuvos ryto“ redakcijos straipsnyje „Laiko ženklai“, akcentuojant, kad Bažnyčia neva kišasi į mokyklų programas, pasisako prieš girtuokliavimą, tačiau pati nesusitvarko savo kieme. Abiejuose straipsniuose yra tiesos neatitinkančių teiginių, nepelnytų kaltinamų vysk. E. Bartuliui ir priekaištų mano, kaip Lietuvos Vyskupų Konferencijos (LVK) pirmininko, adresu. Nė vieno straipsnio autorius neišklausė mano nuomonės, todėl šiuo laišku noriu pasakyti kiek kitokią tiesą ir tikiuosi, kad išsakytos mintys bus geranoriškai priimtos bendrojo gėrio ir tiesos labui.


Dėl kardinolo sveikatos

Atsiliepdami į visuomenės ir žurnalistų domėjimąsi Vilniaus arkivyskupo metropolito Audrio Juozo Bačkio sveikata bei ligšiolinių žiniasklaidos pranešimų netikslumus, norime informuoti, kad Kardinolas šiuo metu ilsisi po sudėtingų medicininių procedūrų, ir paskelbti svarbiausias gydymo detales.

Jo Eminencija reiškia ypatingą padėką už ilgalaikę profesionalią globą ir nuoširdų nuolatinį rūpestį Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų medikams, o labiausiai – Vilniuje visą būtiną pagalbą teikusiai  ir į Bordo lydėjusiai gydančiai gydytojai doc. Virginijai Grabauskienei, prof. Audriui Aidiečiui ir doc. Germanui Marinskiui.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija