2009 m. gegužės 29 d.
Nr. 42
(1734)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Sutvirtinimo sakramento šventė

Vyskupas Rimantas Norvila (centre),
dekanas kun. Gintautas Kuliešius
(kairėje) ir generalvikaras
mons. Arūnas Poniškaitis (dešinėje)
Igliaukos bažnyčioje pasirengę
Sutvirtinimo sakramento teikimo
apeigoms. Toliau, prie mikrofono –
klebonas kun. Sigitas Bitkauskas

IGLIAUKA. Gegužės 7 dieną Šv. Kazimiero bažnyčioje Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila koncelebravo šv. Mišias ir teikė Sutvirtinimo sakramentą. Tai buvo didžiulė šventė klebonui kun. Sigitui Bitkauskui, 75 Igliaukos ir 35 Gudelių parapijų jaunuoliams, visiems tikintiesiems. Kartu su vyskupu pamaldose dalyvavo Vilkaviškio vyskupijos generalinis vikaras mons. Arūnas Poniškaitis, kurijos kancleris mons. Juozas Pečiukonis, Marijampolės dekanas Kazlų Rūdos parapijos klebonas kun. Gintautas Kuliešius, Prienų dekanas ir parapijos klebonas kun. Jonas Baliūnas, igliaukietis Lazdijų dekanas Metelių parapijos klebonas kan. Vytautas Prajara. Nors buvo šiokiadienio vakaras, tačiau į gražiai pavasario gėlėmis ir baltais balandžiais papuoštą bažnyčią susirinko labai daug žmonių. Vyskupas pasidžiaugė tokiu dideliu būriu jaunuolių, pasiruošusių priimti Šv. Dvasios dovanas per Sutvirtinimo sakramentą. Vyskupas aiškino, kad visi sakramentai mums duoda Dievo malonių. Susitikdamas su Dievu žmogus iš pradžių pajunta baimę, o paskui jį užlieja džiaugsmas, ramybė. Nusigandusiems, iš karto nesupratusiems, kas čia įvyko, prisikėlęs ir apaštalams pasirodęs Kristus tarė: „Ramybė jums“. Kiekvienas susitikimas su Jėzumi šv. Komunijoje mums teikia ramybę, augina, stiprina, veda į išganymą. Priimtas Sutvirtinimo sakramentas kiekvieną įpareigoja skelbti tikėjimą kitiems, kad ir jie įtikėję gautų Dievo malonių. Dvasinių malonių nematome. Dievas jas teikia dovanai. Kai nėra Dievo malonės, tai ir gėrio mažai. Jei žmogus gyvena su Dievu, jis nedaro baisių nusikaltimų. Sakramentinės malonės gyvai veikia žmones, keičia jų gyvenimą. Kad pasiektume laimingą amžinąjį gyvenimą, turime pasinaudoti Dievo teikiamomis dvasinėmis dovanomis per sakramentus. Kaip žemė be lietaus, taip mes be sakramentų. Žmogus laisva valia gali priimti amžinybės dovaną ar ją atstumti. Vertinkime tai, ką Dievas dovanoja, kviesdamas mus į amžinąją laimę. Tai visada turėtų prisiminti visi, priimantys Sutvirtinimo sakramentą.


Panevėžio vyskupijoje

Panevėžio dekanate

Eilės Marijai – Paslaptingajai Rožei

Poezijos skaitovai
Linos RINKAUSKAITĖS nuotrauka

Panevėžys. Gegužės 10 dieną Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos namuose vyko poezijos popietė, skirta pagerbti Mariją – Paslaptingąją Rožę. Tai pirmasis tokio pobūdžio renginys, tačiau Dievo Apvaizdos seserų kongregacijos dėka jis puikiai pavyko.  

Į parapijos namus susirinko margas poetų bei poezijos mėgėjų būrys: čia buvo ir dar nežinomų autorių, ir pripažintų plunksnos meistrų – V. Sereikienė, J. Mališauskas, D. Bagušienė, D. Keturakienė ir kiti. Kanklininkės I. Cimnalonskienė ir A. Navickienė subtilios muzikos garsais puikiai papildė skaitomas eiles.


Kauno arkivyskupijoje

Kauno ) dekanate

Konsekruota Gerojo Ganytojo bažnyčia

Konsekruota Gerojo Ganytojo
bažnyčia Kaune

DAINAVA. Gegužės 3 dieną, sekmadienį, čia konsekruota nauja bažnyčia. Šią Gerojo Ganytojo parapijos bažnyčią per iškilmingas pamaldas konsekravo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Gerojo Ganytojo bažnyčios pamatai buvo pašventinti 2004 metais, šventovė pastatyta daugiausia tikinčiųjų aukomis pagal architekto Algimanto Kančo projektą. Dešimties metų gyvavimo sukaktį pernai šventusi parapija iš pradžių sekmadienio šv. Mišių šventimui naudojosi Dainavos vidurinės mokyklos sale, 2001 metais buvo pašventinta naujai pastatyta koplyčia. Nuo pat parapijos įsteigimo jai vadovauja klebonas kun. Jonas Stankevičius.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija