2009 m. birželio 3 d.
Nr. 43
(1735)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

„Bočiai“ dainavo Lietuvai

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Šventinė „Bočių“ eisena
prie Nepriklausomybės paminklo

Gegužės viduryje Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“, Ukmergės skyrius organizavo meno saviveiklos festivalį „Dainuojam Lietuvos tūks-tantmečiui“. Į šventinį renginį atvyko Alytaus, Birštono, Mažeikių, Pasvalio, Vilkaviškio, Širvintų, Vilniaus „Bočių“ kolektyvai, taip pat folklorinis ansamblis iš Jūrmalos (Latvija) bei Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ ugdytiniai ir Senamiesčio pagrindinės mokyklos mokiniai.

Po Švč. Trejybės bažnyčioje aukotų šv. Mišių už festivalio dalyvius šventinė „Bočių“ eisena pajudėjo link Nepriklausomybės paminklo, kur visi sudainavo „Lietuva brangi“, padėjo gėlių. Svečiai prie Kultūros centro buvo sutikti su duona ir druska bei muzika.

Šventės dalyvius pasveikino Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ respublikinės valdybos pirmininkas Petras Ruzgus, taip pat Seimo nariai Loreta Graužinienė, Kazimieras Uoka, rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Rolandas Janickas, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Ukmergės skyriaus vadovas Alfonsas Bernotas, kiti svečiai.

Daug gražių padėkos žodžių buvo išsakyta Ukmergės skyriaus pirmininkei  Valerijai Naraškevičienei, kuriai šiais metais už pasiekimus visuomeninio kapitalo (pilietiškumo) ugdymo srityje įteiktas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino III laipsnio ordinas. Padėkos raštai už puikius organizacinius sugebėjimus įteikti ir V. Naraškevičienės pavaduotojai Jadvygai Kulikienei, Juozui Stunžėnui, padėkota vadovams.

Renginį pradėjo vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ vaikučiai ir auklėtojos. Jie sukosi šokių sūkuryje, savo eilėraščius ir dainas skyrė tėvynei Lietuvai. Gražią programą parodė Ukmergės „Bočiai“ dainavo vyrų ir moterų ansambliai, mišrus choras, kuriems vadovauja Eugenijus Žurauskas, moterų ansamblis „Lyra“ (vadovė Vaclava  Ignatavičienė), folklorinis ansamblis ir ansamblis „Bičiuliai“ (vadovė Danutė Petronienė), su Senamiesčio pagrindinės mokyklos šokių kolektyvu „Obuoliukas“ šoko „Bočių“ šokių grupė „Rudenėlis“, kuriems vadovauja Danutė Lukšienė. 

Daug aplodismentų sulaukė viešnios iš Latvijos. Visų kolektyvų pasirodymai buvo labai įdomūs, nepakartojami, daugumai atlikėjų, publikos prašymu, savo kūrinius teko pakartoti net kelis kartus. Nuotaiką susirinkusiems praskaidrino šaunioji Dėdienytė (Rasa Graužinienė). 

Ukmergės „Bočiai“ svetingai priėmė visus atstovus, įvertino juos simboliniais apdovanojimais, pavaišino.

Autorės nuotrauka
Ukmergė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija