2009 m. birželio 12 d.
Nr. 46
(1738)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Maldos akcija prie redakcijos

Akcijos dalyviai kalba rožinį
Autoriaus nuotrauka

Antradienio rytą Panevėžyje prie Klaipėdos gatvės 64-ojo namo, kur įsikūrusi laikraščio „Sekundė“ redakcija, vyko protesto akcija. Dorus miesto katalikus papiktino straipsnis, kuriame aprašoma apie   Kristaus Karaliaus Katedros klebono kun. Tomo Skrudupio ir tris kartus teisto Sigito Ivanovo konfliktą. Nors apie tai daug kas rašė, tačiau būtent „Sekundėje“ kunigas labiausiai kaltinamas. Priekaištauta, kad nuolat kaltinami kunigai. Akcijos dalyviams paprašius pakviesti straipsnio autorę Ingą Kontrimavičiūtę, buvo pasakyta, kad ji serga. „Sekundės“ atstovė aiškino, kad straipsnis rengtas pagal teismo pateiktą medžiagą ir neprasilenkta su žurnalisto etika. Priešais redakciją, kad ji daugiau taip neberašytų, grupė tikinčiųjų kalbėjo rožinį ir linkėjo visiems Dievo malonės.

Šią akciją organizavo Algimantas Bučiūnas, save pristatantis Trečiojo amžiaus universiteto Panevėžio fakulteto dekanu bei docentu. Malonu, kad bendruomenė, gerai pažįstanti gerbiamą kunigą, jį gina.  

Kaip žiniasklaidoje teigė vyskupas Jonas Kauneckas, šis reikalas yra pernelyg politizuotas ir specialiai išpūstas nuo pat pradžių.

Bronius VERTELKA

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija