2009 m. birželio 19 d.
Nr. 48
(1740)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Šakių dekanate

Prasmingas sekmadienis jaunimui

Jaunieji lekėtiškiai klausosi
klebono pamokslo

Lekėčiai. Gegužės 31 dieną parapijoje įvyko trejopa iškilmė – Švč. M. Marijos apsilankymo, Sekminių ir Pirmosios Komunijos šventė.

Į šią iškilmingą šventę atvyko svečių kunigų ir daug tikinčiųjų iš Lekėčių ir kitų parapijų. Kauno kunigų seminarijos propedeutinio kurso vadovas kun. Rimantas Baltrušaitis pamoksle išaukštino Dievo Motiną Švč. M. Mariją, kalbėjo apie jos bendrystę su Šventąja Dvasia. Pamokslininkas priminė ir parapijos titulinius Švč. Mergelės Marijos apsilankymo pas šv. Elžbietą atlaidus: „iš Jėzaus Motinos turime visi pasimokyti jos patarnavimo ir nuolankumo…“


Telšių vyskupijoje

Telšių dekanate

Paminėta vyskupijos dangiško globėjo diena

Telšiai. Birželio 1 dieną vyskupija šventė savo dangiškojo globėjo šv. kankinio Justino šventę. Tą dieną Telšių katedroje 12 val. buvo aukojamos iškilmingos šv. Mišios už pirmąjį Telšių vyskupą Justiną Staugaitį ir kitus mirusius vyskupijos vyskupus, kanauninkus, monsinjorus, prelatus. Šv. Mišių koncelebrai vadovavo Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ. Šv. Mišias aukojo Telšių katedros kapitulos, kurios pirmininkas Palangos dekanas kan. Algis Genutis, ir Žemaičių Kalvarijos Bazilikos kapitulos, kurios pirmininkas Telšių vyskupijos kurijos kancleris kan. Remigijus Saunorius, Telšių vyskupo generalvikaras prel. Juozas Šiurys, kanauninkai,  monsinjorai. Per pamokslą Telšių ganytojas išsamiai pristatė šv. Mišių dalyviams šv. Justino – filosofo, kankinio, gyvenusio II a. po Kristaus gyvenimo kelią, jo mokymą ir pasiryžimą paaukoti savo gyvybę dėl savo tikėjimo. Pamokslininkas citavo šventojo raštus, kuriuose aiškiai matyti jo tikėjimas ir apsisprendimas. Filosofas Justinas buvo nužudytas, nes neišsižadėjo Kristaus ir jam buvo nukirsta galva.


Šilalės dekanate

Pagerbė Kiaukų kaimo mirusiuosius

TŪBINĖS. Birželio 7-ąją, sekmadienį, parapijos tikintieji savo jaukioje, gražiai sutvarkytoje Dievo Apvaizdos bažnyčioje, kurią aptarnauja iš Šilalės atvažiuojantis kunigas vikaras Kęstutis Motiejaitis, šventė net tris šventes. Buvusio žemiečio, aktyvaus kataliko pasauliečio Pranciškaus Jurgučio, dabar gyvenančio Klaipėdoje ir nuolat besirūpinančio Tūbinių bažnyčia, iniciatyva 11 valandą buvo aukojamos šv. Mišios už Kiaukų kaimo mirusiuosius. P. Jurgučio dėka buvo iš užmaršties prikeltos, atnaujintos ir gražiai sutvarkytos Kiaukų kaimo maro laikų kapinaitės.


Vilniaus arkivyskupijoje

Mašiagalos dekanate

Tituliniuose atlaiduose giedojo LMA choras

Švč. Trejybės bažnyčioje gieda
LMA choras, diriguoja
meno vadovas Vytautas Verseckas

Sudervė. Nedidelį bažnytkaimį, įsikūrusį vos 16 km nuo Vilniaus, garsina ne tik gražios apylinkės, čia pat tyvuliuojantis Vilnojos ežeras, bet ir ypatingos formos ir akustikos Švč. Trejybės bažnyčia, pastatyta 1803–1822 metais ant aukštos kalvos. Klasikinės formos, dorėninių kolonų portikas primena garsaus architekto Lauryno Stuokos-Gucevičiaus manierą, tačiau oficialiai pastato autoriumi laikomas architektas Laurynas Bortkevičius. Tituliniai bažnyčios atlaidai – Švč. Trejybės šventė yra švenčiama praėjus aštuonioms savaitėms po šv. Velykų.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija