2009 m. birželio 26 d.
Nr. 49
(1741)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Šv. Mišios už Lietuvą ir lietuvius Anglijoje

Dr. Darius Furmonavičius

Didžiosios Britanijos Lietuvių katalikų bendrijos sekretorius

Lietuvos marijonų vadovas
kun. dr. Vytautas Brilius, MIC, (kairėje)
ir Didžiosios Britanijos Lietuvių
katalikų bendrijos pirmininkas
Steponas Vaitkevičius (dešinėje)
prie kun. dr. Stepono Matulio, MIC, kapo

Birželio 21 dieną Notingemo šv. Barnabo Katedroje iškilmingai paminėta Gedulo ir Vilties diena, prisiminti lietuviai tremtiniai, paminėtos šeštosios kun. dr. Stepono Matulio, MIC, mirties metinės. Dalyvavo Kolumbo riteriai iš Piterboro, vietos ir apylinkių lietuviai, Anglijos universitetų lietuviai dėstytojai ir studentai, lietuviai gydytojai.

Iškilmingas šv. Mišias už Lietuvą aukojo kun. dr. Vytautas Brilius, MIC, Lietuvos marijonų vadovas. Savo pamoksle, sakytame anglų kalba, minint Tėvo dieną JAV ir Jungtinėje Karalystėje, kun. dr. V. Brilius, MIC, pabrėžė dvasios prioritetą medžiaginių dalykų atžvilgiu, pakvietė Lietuvos tremtinių ir kankinių pavyzdžiu bet kokiomis gyvenimo sąlygomis išlaikyti dvasingumą, vienybę, viltį.


Tarnauja lietuviams Argentinoje

Kun. Augustino Steigvilos, MIC, kunigystės 60-mečiui

Alfred Bammesberger

Kun. Augustinas Steigvilas , MIC
Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

Birželio 29-ąją sukaks šešiasdešimt metų, kai Augustinas Steigvilas Eichštete buvo įšventintas į kunigus. 1944-aisiaias, kai į Lietuvą jau ėjo sovietų tankai, Augustinas, dvidešimtmetis Telšių kunigų seminarijos klierikas, paliko savo tėvų kraštą. Spalio 8 dieną atsisveikindamas su tėvu Augustinas manė, kad išeina iki Kalėdų, bet tėvas liūdnai atsakė, kad skiriasi tikriausiai „iki Amžinybės“. Taip ir atsitiko... Kartu su kitu klieriku pėsčiomis ir traukiniais pasiekė Lenkiją, paskui Bavariją Vokietijoje. Po kurio laiko įstojo ir baigė Eichšteto kunigų seminariją. Su pagarba jis prisimena tuometinį Eichšteto vyskupą Michael Rackl, kuris daug padėjo pabėgėliams: „Tai buvo šventas žmogus!“


Jėzus gydo ir išlaisvina

Šio sekmadienio Evangelija liudija nuostabius Jėzaus išgydymo stebuklus (Mk 5, 21 – 43). Į išgydymo sąvoką įeina ir išlaisvinimo malonė, nes kadaise tuos žmones, kurie buvo varginami piktųjų dvasių, išvaduodavo Viešpats. Šią teisę Jis patikėjo apaštalams...

 Lotynų kalbos žodis exorcismus reiškia „išlaisvinimas, išvadavimas“. Egzorcistas yra asmuo, šiuo atveju katalikų dvasininkas, turintis teisę atlikti egzorcizmus – apeigas „piktosioms dvasioms, tariamai sukeliančioms ligas ir kitas nelaimes, išvaryti“. Katalikų Bažnyčioje kunigai egzorcistais uoliau pradėti skirti po Vatikano II  Susirinkimo (1962-1965). Tokį Bažnyčios žingsnį skatino padidėjęs žmonių smalsumas burtams, ekstrasensams, okultistams, magijoms bei su tuo susiję padariniai žmogaus sveikatai, likimui.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija