2009 m. liepos 10 d.
Nr. 53
(1745)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Palaimintojo J. Matulaičio vedini

Pal. J. Matulaičio draugijos grupelėse (Šakių parapijoje jų yra 12) kartą per mėnesį vyksta susirinkimai, kurių metu nariai dalijasi mintimis tikėjimo klausimais. Dėl atostogų, kelionių, darbo daržuose ir soduose vasaros metu susirinkti yra sudėtingiau, todėl buvo nutarta padaryti trijų mėnesių pertrauką, o paskutinį užsiėmimą surengti ekskursiją.

Susirinkimų metu kalbėdami apie palaimintojo J. Matulaičio charakterio ir gyvenimo bruožus nemažai panašaus atradome ir kardinolo Vincento Sladkevičiaus gyvenime. Todėl ekskursijos kryptį buvo nesunku nustatyti –  kardinolo V. Sladkevičiaus tėviškė.

Ekskursijon išvykome gegužės 28-osios ankstyvą rytą. Pirmas sustojimas Kaune, kard. V. Sladkevičiaus muziejuje. Apie šio muziejaus įkūrimą, muziejuje esančius eksponatus ir kardinolo dvasinę veiklą papasakojo muziejaus darbuotoja Janina Stuokaitė.  Paskui Arkikatedroje dalyvavome šv. Mišiose. Susivieniję su Kristumi ir koplytėlėje pasimeldę prie kardinolo V. Sladkevičiaus kapo vykome į Prisikėlimo bažnyčią. Šioje bažnyčioje, suklupę prie Gailestingojo Jėzaus paveikslo, išsakėme savo rūpesčius, sunkumus. Paaukoję aukas ir uždegę žvakeles ėjome prie prel. Mykolo Krupavičiaus kapo. Apie prasmingą šio žmogaus gyvenimą papasakojo grupelės narė Valentina Gustainytė.

Kardinolo tėviškėje prie Rekolekcijos namų pasitiko sesuo Modesta, SJE, kuri mus lydėjo ir supažindino su kardinolo V. Sladkevičiaus gyvenimu.

Sužinojome ir apie Rekolekcijų namus, apie vykstančias dvasines pratybas ir apie numatomą įrengti Rožinio muziejų bei Rožinio parką.

Palikome Guronis su giliais įspūdžiais širdyse ir vis dar kreipėme akis į nutolstantį kaimą ir jį saugančią Motiną Mariją. Autobusas rieda į priekį, o priekyje mums dar vienas stebuklas – Pažaislio vienuolyno ansamblis. Nors ketvirtadienis ne lankymo diena, bet sesuo vienuolė mums labai maloniai papasakojo apie čia gyvenusių vienuolių kamaldulių gyvenimą, parodė jų laidojimo vietas. Sudomino pasakojimas apie vienuolyno įkūrimą ir vykusias statybas, prasmingą dekorą, fundatorių Pacą ir jo šeimą, apie vienuolyno turtų išgrobstymą... Ilgiau sustojome prie šv. Brunono freskų.

Ekskursijos dalyviai į namus grįžo dvasiškai praturtėję ir sutvirtėję.

Bronė SAKALAUSKIENĖ

Šiaulių g. grupelės vadovė, muziejininkė
Šakiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija