2009 m. liepos 15 d.
Nr. 54
(1746)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

„Gyvųjų raidžių“ akcija

Giedrius GRABAUSKAS-KAROBLIS

Piketas prieš „Leo LT“ prie Seimo
Livijos Šiugždienės nuotrauka

Liepos 9 dieną Vilniuje, prie Baltojo tilto, įvyko Jungtinio demokratinio judėjimo (JDJ) inicijuota „Gyvųjų raidžių“ akcija. Į šį renginį susirinkusių piliečių įsitikinimu, korupcinis ir Lietuvos valstybei bei visuomenei žalingas „Leo LT“ sandoris turi būti panaikintas.

Į renginį atvyko daugiau kaip šimtas aštuoniasdešimt žmonių iš Vilniaus ir kitų šalies vietovių. Iš Kauno atvyko per 50 JDJ narių ir rėmėjų, vadovaujamų judėjimo Kauno skyriaus vadovės Rūtos Zabielienės. Dalyvavo ir JDJ Vilniaus skyriaus aktyvistai, vadovaujami Lilijos Vasiliauskienės ir Šarūno Valentinavičiaus, atvyko grupė JDJ narių iš Panevėžio, vadovaujami Alfrido Pajuodžio ir Vytauto Bučiūno, neabejingi piliečiai iš Alytaus, Jonavos, Šiaulių ir kitų šalies miestų. Ant žolės buvo ištiestos didžiulės juodos raidės „LEO – NE“. Žmonės, apsivilkę geltonos, raudonos ir žalios spalvos marškinėliais, glaudžiomis gretomis apjuosė raides. Susirinkusieji susikabinę rankomis giedojo Lietuvos himną, skandavo „Leo – Ne!“, „Oligarchijai – Ne!“. Renginį filmavo kelių televizijų operatoriai, atvyko ir įvairių laikraščių bei radijo stočių žurnalistai.


Pasirinkimas Premjerui: bylinėtis prieš K. Čilinską arba prieš privačius „Leo LT“ savininkus

Teisės projektų ir tyrimų centro Tarybos pirmininkas, advokatas Kęstutis Čilinskas kreipėsi į Ministrą pirmininką A. Kubilių, nurodydamas, kad šis politikas peržengė teisės ir moralės ribas, viešai skleisdamas žinomai melagingus teiginius, pagal kuriuos esą K. Čilinskas savo pasiūlymais dėl „Leo LT“ bendrovės gina privačios „Leo LT“ savininkės „NDX energijos“ interesus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija