2009 m. liepos 17 d.
Nr. 55
(1747)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Himnas ir gražūs darbai Lietuvos tūkstantmečiui

Klebonas kun. Stasys Šlepavičius
šventina krioklį

Nemakščių krašto žmonės neliko abejingi gražiai iniciatyvai ir prisijungė prie Lietuvos himno giedojimo akcijos liepos 5 dieną. Parapijos klebonas kun. Stasys Šlepavičius, išgirdęs „Tūkstantmečio odisėjos“ organizatorių kvietimą kartu sugiedoti himną, paragino nemakštiškius prisidėti prie šios akcijos. Laukiant akimirkos, kada visame pasaulyje turėjo suskambėti Tautiškos giesmės žodžiai, 20 valandą buvo aukojamos šv. Mišios, kurių metu buvo meldžiamasi už savo gimtąjį kraštą, už tėvynę Lietuvą ir visame pasaulyje pasklidusius tautiečius. Po šv. Mišių gausi procesija nusidriekė link Lurdo grotos, čia buvo pašventintas prie grotos įrengtas krioklys. Parapijos klebonas į tvenkinuką simboliškai supylė iš Prancūzijos Lurdo parvežto vandens, kaip pagarbos ir susivienijimo ženklą su ta vieta, kurioje prieš 150 metų apsireiškė Švč. Mergelė Marija. Čiurlenantis krioklio vanduo susiliejo su minios plojimais, kurie buvo skirti Lurdo grotos puoselėtojui klebonui Stasiui Šlepavičiui ir nenuilstantiems jo pagalbininkams Antanui ir Staselei Bumbuliams, A. ir M. Glazauskiams, S. ir K. Mėliniams,  T. ir A. Būziams, A. ir A. Ignatavičiams, A. ir G. Stanislavičiams ir visiems, kurie prisidėjo prie šio sumanymo įgyvendinimo. Sugiedoję Lurdo Marijai skirtą giesmę ir sulaukę 21 valandos, susikibome vienas su kitu rankomis, susijungėme širdimi su visais tautiečiais ir skambiais balsais pakylėjome Lietuvos himną į dangų, kad jis susilietų su įvairiuose pasaulio kampeliuose skambančiais jo žodžiais.


Sutvarkytos senosios kapinaitės

Laukuvos šv. Kryžiaus atradimo
bažnyčios administratorius
kun. Pranas Bartasūnas šventina
Stročių kaimo kapinaites

Sutvarkyti senąsias kapinaites ėmėsi Šilalės rajono Laukuvos bendruomenė, vadovaujama laukuviškės mokytojos Danutės Norbutienės. Ypač daug prisidėjo šios bendruomenės valdybos narys Labardžių girininkas laukuviškis Jonas Šedbaras ir Laukuvos šv. Kryžiaus atradimo parapijos tikintieji kartu su šios parapijos kunigu administratoriumi Pranu Bartasūnu. Per gana trumpą laiką trylikoje apleistų senų kapinaičių buvo iškirsti nereikalingi krūmynai, atnaujintos arba kryželiais paženklintos kadaise jose palaidotų mirusiųjų vietos, atstatyti kai kurie kryžiai.


Paminklas žuvusiems partizanams

1950 m. balandžio 11 dieną Broko sodyboje (Trilaukio k., Pajevonio sen., Vilkaviškio r.) žuvo Tauro apygardos Vytauto rinktinės Kęstučio tėvūnijos partizanai – būrio vadas Vitas Ivanavičius-Mažytis ir to paties būrio partizanas Albinas Stebuliauskas-Ulonas. Ten pat persišaldęs mirė Kęstučio tėvūnijos žvalgybos skyriaus viršininkas Vytautas Matulevičius-Pempė.


Aktyviausieji bendruomenės nariai keliavo po Žemaitiją

Noro gyventi bendrystėje ir žingeidumo vedini Kauno rajono Domeikavos bendruomenės aktyviausi nariai, 2008 metų gražiausių sodybų šeimininkai, akcijos „Darom 2009“ iniciatyviausi dalyviai ir rėmėjai Gedulo ir vilties dieną praleido Žemaitijoje. Kretingos pavyzdinių ir gražiausių sodybų nominacijas pelnę šeimininkai mielai bendravo su svečiais ir dalijosi aplinkos puoselėjimo patirtimi, leido apžiūrėti visus kampelius. Didžiausią įspūdį paliko vandens kriokliai su baseinais, japoniškas sodas, akmenys ir dvidešimt tekančių šaltinių.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija