2009 m. rugpjūčio 14 d.
Nr. 56
(1748)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Į Panemunę ateina šv. Rokas

Benjaminas ŽULYS

Aukštosios Panemunės klebonas
kan. Deimantas Brogys šv. Roko
atlaidų šventės išvakarėse
prie šv. Roko paveikslo

Tautos tradicija

Rugpjūčio 16 dieną Kaune, Aukštosios Panemunės Švč. Mergelės Marijos Vardo parapijoje, vyks šv. Roko atlaidai. Be to, šiemet sukanka 150 metų, kai pastatyta Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčia, ir 450 metų, kai rašytiniuose šaltiniuose pirmą kartą buvo paminėtas Panemunės vardas. Tad sekmadienį per šv. Roko atlaidus bus minimos ir šios datos.


Kryžių kalno atlaidai

Inesė Ratnikaitė

Liepos 26 dieną tikintieji iš visos Lietuvos rinkosi į tradicinius, kasmetinius Kryžių kalno atlaidus. 10 val. Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio vedami įvairaus amžiaus piligrimai į Kryžių kalną patraukė iš Šiaulių Katedros. Kartu ėjo pasauliečiai, vienuoliai, net 60 šaulių. Kryžių kalne piligrimų jau laukė nesuskaičiuojama daugybė maldininkų.

13 val. prasidėjo ekumeninės pamaldos. Dalyvavo katalikų, stačiatikių, evangelikų liuteronų, evangelikų reformatų, jungtinės metodistų, Tikėjimo žodžio, Šiaulių evangelikų baptistų bažnyčių, Lietuvos Biblijos draugijos atstovai. Iš jų – keturi vyskupai: Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, vyskupas Jonas Ivanauskas, bei evangelikų liuteronų vyskupas Mindaugas Sabutis.


Prekyba alkoholiniais gėrimais prieštarauja atlaidų šventės dvasiai

Viešas kreipimasis Alytaus rajono savivaldybės Tarybai, Alytaus rajono verslininkams, gyventojams ir svečiams

Pivašiūnų parapijos bažnyčia yra pagrindinė Kaišiadorių vyskupijos Šventovė po Katedros, o joje švenčiami Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų atlaidai – pagrindiniai vyskupijos atlaidai. Nuo 2007 metų Pivašiūnai įtraukti į Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo programą.

Artėja didžiausia Pivašiūnų Šventovės šventė – Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų didieji atlaidai – Žolinė, švenčiant Evangelijos žinios tūkstantmetei Lietuvai jubiliejinius metus. Daugelio aukotojų, savivaldybės, valstybės paramos dėka iki to laiko bus žymiai pasistūmėję Pivašiūnų bažnyčios remonto darbai, Pivašiūnų Šventovė išgražės ir iš išorės, ir viduje. Atlaidų aštuondienio metu laukiame daug svečių: vyskupų, kunigų, vienuolių bei kitų maldininkų iš Lietuvos ir užsienio. Sulauksime ir daug jaunimo. Atlaidus tiesiogiai transliuos Lietuvos nacionalinė televizija ir Marijos radijas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija