2009 m. rugpjūčio 28 d.
Nr. 60
(1752)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Panevėžio vyskupijoje

Panevėžio dekanate

Šventė Onines ir miestelio sukaktį

Vyskupas Jonas Kauneckas fotografavosi
su Sutvirtinimo sakramentą priėmusiais
jaunuoliais

Vaikų ir jaunimo šv. Mišiose giedojo
Paįstrio bažnyčios vaikų ir jaunimo
choras „Lašeliai“, vadovaujamas
vargonininkės Dalios Mickevičiūtės

Paįstrio klebonas kun. Pranas
Benediktas Tamulionis bendrauja
su parapijiečiais

Panevėžietė tautodailininkė Stasė
Mikeliūnienė pristatė iš Paįstrio
krašto kilusią dailininkę Oną
Šimaitytę-Račkauskienę (dešinėje)

Pumpėnų klebonas kun. Domingo
Avellaneda (kairėje) ir Paįstrio
herbą bei vėliavą šventinęs
vyskupijos kurijos kancleris
kun. Eugenijus Troickis

Vyskupo sutiktuvės

Paįstriečių procesija

Vyskupas Jonas Kauneckas (centre),
Pumpėnų klebonas kun. Domingo
Avellaneda (dešinėje) ir Paįstrio
klebonas kun. Pranas Benediktas
Tamulionis (antras iš dešinės)
bei vyskupą sutikę ministrantai

PAĮSTRYS. Liepos 26-ąją čia buvo švenčiami šv. Onos atlaidai ir miestelio įkūrimo 525 metų  sukaktis. Atlaiduose dalyvavo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, jau suspėjęs aplankyti skulptoriaus Juozo Zikaro memorialinį muziejų Paliukų kaime. Ganytoją prie bažnyčios vartų  sutiko Paįstrio klebonas kun. Pranas Benediktas Tamulionis ir Pumpėnų klebonas kun. Domingo Avellaneda. Vaikų ir jaunimo šv. Mišiose, kurias aukojo vyskupas,  giedojo bažnyčios vaikų ir jaunimo choras „Lašeliai“, vadovaujamas vargonininkės Dalios Mickevičiūtės. Šv. Mišiose pamokslą sakė ir Sutvirtinimo sakramentą teikė vyskupas, o pasibaigus joms pageidaujantys galėjo su juo nusifotografuoti. Netrukus vysk. J. Kauneckas išskubėjo į tradicinius atlaidus Kryžių kalne.

Sumai vadovavo vyskupijos kurijos kancleris kun. Eugenijus Troickis, kuris pašventino Paįstrio miestelio herbą bei vėliavą. Jų eskizus kūrė dailininkas Arvydas Každailis. Atlaidai baigėsi iškilminga procesija. Atlaiduose dalyvavo ir iš Panevėžio atvykęs Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas kan. Petras Baniulis bei šios šventovės altaristas g. kan. Vytautas Aloyzas Marozas.

Paskui visi rinkosi kultūros centre į dailininkės Onos Šimaitytės-Račkauskienės kūrybos  parodos „Noriu pasakyti“ atidarymą. Su parodos autore supažindino panevėžietė tautodailininkė Stasė Mikeliūnienė. O. Šimaitytė-Račkauskienė iš Vanagiškių kaimo – žinoma grafikė, respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose pelniusi daugybę apdovanojimų – jau 20 metų gyvena ir kuria Klaipėdoje.

Mokyklos stadione buvo pristatyta fotografijos paroda „Tūkstantmečio paįstrietis“ bei miestelio J. Zikaro vidurinės mokyklos moksleivių kūrybos darbų paroda. Ten pat vyko sportiniai žaidimai ir atrakcionai bei šventinis koncertas „Iš visų kraštų sugrįžkime į gimtinę“. Jame dalyvavo Paįstrio ir Bernatonių meno mėgėjų kolektyvai, solistas Marius Valonis ir svečiai iš Pasvalio, Smilgių, Dembavos, Tiltagalių ir Panevėžio. Pasirodė gerą vardą pelniusi Tiltagalių liaudiškos muzikos kapela „Lėvena“, dainavo Vytautas Šiškauskas. Vakare šventės dalyvių laukė Oninių laužas ir diskoteka.

Bronius VERTELKA

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija