2009 m. rugpjūčio 28 d.
Nr. 60
(1752)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Panevėžio vyskupijoje

Zarasų dekanate

Šventė prie Šventosios

Bendruomenės pirmininkas Gediminas
Jonas Punys (kairėje) ir kun. Gediminas
Jankūnas visus vaišino Gediminų trauktine

Antalieptiškis Saulius Savickis,
kurio darbai papuošė įvairius
rajono kampelius

ANTALIEPTĖ. Čia rugpjūčio 2 dieną, sekmadienį, vyko Porciunkulės atlaidai. Iš pradžių buvo pašventinti atnaujinti bendruomenės namai, paskui antalieptiškiai, jų svečiai susirinko į šv. Mišias Antalieptės šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje. Po jų bažnyčios šventoriuje vyko Antalieptės seniūnaitijų ir bendruomenių kermošius. Kermošiaus  dalyviai galėjo paragauti šaltivyšnių, paskanauti ant ugnies keptų blynų, atsigaivinti įvairiais namų darbo gėrimais, įsigyti naminės duonos.

Antalieptės seniūnas Arvidas Saulius už gražių renginių organizavimą seniūnaitei Olgai Raugienei įteikė padėką, o Antalieptės kultūros namų direktorė Danutė Vaitasienė rajono kultūros rūmų padėkomis apdovanojo grupę šio krašto saviveiklinio meno entuziastų. Kermošiaus dalyvius linksmino muzikantai iš Panevėžio, savo sugebėjimus demonstravo ir antalieptiškiai. Kermošiaus dalyviams dainavo Imbrado kultūros namų moterų ansamblis, šventės dalyvius sveikino poetė Danutė Drebulienė, sukūrusi eilėraštį apie Antalieptę.

Kermošiuje buvo tikras prizų lietus, prizai pylėsi lyg iš dangaus. Laimingųjų buvo daug.  Parapijos prizus antalieptiškiams įteikė Antalieptės parapijos klebonas mons. Petras Baltuška ir buvęs klebonas kun. Gediminas Jankūnas iš Čikagos, Danutė Rubliauskienė, Irina Zalubienė, o Olga Raugienė įteikė  seniūnaitijų prizus. Lietuvos Respublikos Seimo narys Paulius  Saudargas laimingajam kermošiaus dalyviui įteikė Lietuvos Respublikos valstybinę vėliavą.  Antalieptiškiams atiteko ir Zarasų rajono savivaldybės mero Arnoldo Abramavičiaus,  visuomeninės organizacijos  „Už pilietinę visuomenę“ pirmininko  Žilvino Leleivos prizai. Prizai buvo įvairūs – tautinė simbolika, knygos, pinigai, kaimiški lašiniai, dešros, sūriai. Bendruomenės vadovas Jonas Gediminas Punys ir kun. G. Jankūnas virė Gediminų trauktinę, kuria vaišino kermošiaus dalyvius. Zarasų rajono savivaldybės meras Arnoldas Abramavičius įteikė padėkos raštą antalieptiškiui Sauliui Savickiui už ežerų krašto puošimą.

Šventės metu gražiai buvo pagerbti kraštiečiai Kęstutis ir Laimutė Vasauskai, kurių dėka  Antalieptės šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčia turi savo vėliavą. Taip pat buvo pristatyta kraštotyrininko Vytauto Indrašiaus knygos apie Antalieptę antroji dalis.

Atlaidų išvakarėse, šeštadienį, prie Šventosios vyko sportinės varžybos. Ne tik iš aplinkinių seniūnijų, bet ir rajonų sportininkai dalyvavo estafetėje. Varžėsi bėgikai, plaukikai, šauliai. Vyko krepšinio, tritaškių mėtimo į krepšį, strėlyčių mėtymo į taikinį varžybos, o vakare prie kultūros namų grojo Samanių kaimo kapela.

Jonas PETRONIS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija